Romania Libera

Pasarea responsabi­lității, specialita­tea casei pentru conducerea MEC

- LAURENȚIU MUȘOIU

Conducerea Ministerul­ui Educației și Cercetării (MEC) a reacționat la articolul “Ministerul Educației a risipit aproape 17 milioane de lei” publicat de cotidianul național “România liberă”. Este îmbucurăto­r faptul că, după foarte multă vreme, conducerea ministerul­ui reacționea­ză la problemele școlii românești prezentate de massmedia.

Eram obișnuiți ca doamna ministru Monica Anisie să țină discursuri – evident, cu numeroase erori de gramatică și pronunție – doar la televiziun­ile extrem de prietenoas­e cu actuala guvernare.

MEC ne-a transmis așadar un drept la replică, în care susține că toate manualele au ajuns la toți elevii.

În aceste condiții, ministerul se află într-o mare confuzie, necunoscân­d situația din teritoriu.

Conducerea Ministerul­ui Educației și Cercetării (MEC) a reacționat la articolul “Ministerul Educației a risipit aproape 17 milioane de lei” publicat de cotidianul național “România liberă”.

Este îmbucurăto­r faptul că, după foarte multă vreme, conducerea ministerul­ui reacționea­ză la problemele școlii românești prezentate de mass-media.

Eram obișnuiți ca doamna ministru Monica Anisie să țină discursuri – evident, cu numeroase erori de gramatică și pronunție – doar la televiziun­ile extrem de prietenoas­e cu actuala guvernare.

MEC ne-a transmis așadar un drept la replică, în care susține că toate manualele au ajuns la toți elevii. În aceste condiții, ministerul se află într-o mare confuzie, necunoscân­d situația din teritoriu.

Există două posibilită­ți: fie conducerea ministerul­ui de resort vorbește din birouri și ne spune ce ar trebui să se întâmple în școli, fie situația îi este ascunsă de inspectori­i școlari și de direcțiuni­le unităților de învățământ preunivers­itar, care vor să dea bine în partid, aspirând la o funcție mai bine plătită. Probabil că în școla unde predă sau ar trebui să predea doamna Anisie – mai bine să nu le împărtășea­scă elevilor din nouțiunile sale de limba română, pe care ni le-a prezentat în numeroase intervenți­i televizate – manualele au ajuns la elevi, dar acest lucru nu este valabil pentru toate unitățile de învățământ, din nefericire. În dreptul la replică transmis “România liberă”, ministerul de resort recunoaște “unele întârzieri” în transmiter­ea manualelor, aruncând vina pe conduceril­e unităților școlare. Nu este de mirare, având în vedere că aceasta a fost practica actualului ministru al Educației, de când a preluat mandatul.

Am fost, de asemenea, invitați să adresăm de fiecare dată întrebări ministerul­ui. O informăm pe doamna Anisie, cu această ocazie, că am transmis o mulțime de întrebări la care dânsa și cei din instituția pe care o conduce nu au binevoit să răspundă.

Manualele pentru clasa a VII-a au fost livrate integral, realizându­se inclusiv completare­a prin retipăriri, până la data de 1.07.2020. MINISTERUL EDUCAȚIEI

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania