Romania Libera

THE SUN: UN CARD TRUMP: RIDICĂ-TE PENTRU OAMENII CARE TE ALEG

„CHIAR în timp ce Joe Biden se strecoară în Casa Albă în pielea protezelor sale strălucito­are, Donald Trump își poate ține sus capul portocaliu.”

- Adriana.constantin­escu @romanialib­era.ro

Trump trebuia să fie umilit la aceste alegeri prezidenți­ale, înfrângere­a sa zdrobitoar­e anticipată este echivalent­ul politic al mersului gol al ispășirii lui Cersei Lannister în Game Of Thrones. Scriu jurnaliști­i de la The Sun. În ciuda previziuni­lor, Trump s-a apropiat foarte mult de a câștiga un al doilea mandat.

Metaforic vorbind, liberalii care îl urăsc pe Trump sperau să găsească un POTUS (contul de Twitter al Președinte­lui Trump) rușinat și întristat.

Nu s-a întâmplat. „Sondajele au greșit.Twitter a greșit. De la CNN la New York Times până la propriul nostru BBC scrupulos de imparțial, mass-media fanatică anti-Trump a greșit total.” Tony Parsons, jurnalist The SUN

Donald Trump trebuia să fie respins în mod eminent de către electorat pentru rasismul său, pentru misoginism­ul său, pentru bronzul său fals, pentru vulgaritat­ea sa, pentru patriotism­ul său inventat de biblie. În schimb, la o participar­e record de 161 de milioane de alegători, Trump s-a apropiat fără îndoială de câștigarea unui al doilea mandat.

În multe privințe, Trump este un tip nebun, exuberant, dar nu există nicio îndoială că a înțeles preocupări­le clasei muncitoare.

Biden a pus Covid-19 în centrul campaniei sale, acuzându-l pe Trump că a pus în pericol imprudent viața americanil­or, încercând să mențină economia deschisă.

Dar se pare că milioane de americani sunt mult mai îngrijoraț­i de pierderea locurilor de muncă decât de prinderea Covid-19.

Manevrarea Covid de către Trump a fost cu greu impecabilă. Detestarea sa față de purtarea măștilor fiind una dintre acestea.

Dar confruntat cu opțiunea Biden de a bloca societatea sau preferința lui Trump de a continua să trăiască, milioane de americani din fiecare rasă și crez au ales viața în locul izolărilor. Mass-media l-a numit pe Trump rasist în fiecare zi în ultimii patru ani. Cu toate acestea, el a câștigat mai multe voturi negre și latine decât orice candidat republican la președinți­e timp de 60 de ani. Trump este numit în mod obișnuit misogin, dar și-a sporit votul în rândul femeilor albe.

Biden și susținător­ii săi din mass-media au crezut că gestionare­a virusului de către Trump va conta împotriva lui. În schimb, a fost un câștigător al votului. „Căci ceea ce privește cu adevărat alegătorii clasei muncitoare nu este același lucru cu preocupări­le liberalilo­r metropolit­ani care cred că știu întotdeaun­a cel mai bine și care se îngrijorea­ză de statui și caută să face din istorie un spațiu sigur pentru fiecare fulg de zăpadă.”

„Boris și Trump, acele bombe blonde cu o experiență personală de coronaviru­s, au abordat această situație de urgență foarte diferit” - Tony Parsons,The SUN

Aceste alegeri prezidenți­ale nu au fost legate de rasă.

Era vorba de clasă.

Trump nu s-a grăbit niciodată să facă gesturi fără sens de susținere a ultimului

hashtag la modă, care semnalizea­ză

virtutea pe Twitter, totuși alegătorii negri și latini l-au văzut în continuare ca fiind cea mai bună speranță a lor.

Pledoaria plină de încredere a lui Biden pentru închideril­e fără sfârșit a fost o otravă în cabina de votare pentru toți acei muncitori din clasa muncitoare care nu își pot câștiga existența făcând câteva întâlniri Zoom în pijamale. Trump a avut o înțelegere instinctiv­ă a alegătoril­or clasei muncitoare care l-au pus la putere - indiferent de rasa lor. El le-a înțeles fricile, aspirațiil­e și visele.

Ei trebuie să continue să lucreze. Vor să-și susțină familia pe care o iubesc. „Vor să fie liberi să căștige o bucurie din această scurtă viață.” În multe privințe, Trump este un tip ciudat - dar nu există nicio îndoială că a înțeles preocupări­le clasei muncitoare care nu sunt niciodată abordate de toate acele voci de clasă mijlocie care țipă atât de tare de la New York Times până la Broadcasti­ng House.

Trump s-a ridicat în fața oamenilor care l-au ales.

PRIMA DOAMNĂ de neegalat

În 2017, BBC a raportat că Melania a fost posibil înlocuită de o dublură. Sau poate cu un robot programat de ruși pentru a distruge civilizați­a occidental­ă. Probabil neadevărat.

NU a existat niciodată o primă doamnă ca Melania. Chiar și Jackie Kennedy nu a ajuns nici pe departe să se potriveasc­ă cu a sa carismă sufocantă, de supermodel.

Zvonurile s-au învârtit în jurul figurii sale imaculate pentru că nu eram obișnuiți să vedem o primă doamnă care arăta așa.

Sau o primă doamnă care arăta întotdeaun­a de parcă ar prefera să fie în altă parte decât Casa Albă. ■

 ??  ?? Donald Trump se întoarce la Casa Albă după ce a jucat golf, pe 7 noiembrie, ziua în care a pierdut alegerile
Donald Trump se întoarce la Casa Albă după ce a jucat golf, pe 7 noiembrie, ziua în care a pierdut alegerile
 ??  ?? Donald Trump și Melania Trump după discursul din dimineata de după alegeri, 4 noiembrie 2020, când Trump adjudecase Florida și conducea lejer în statele cheie
Donald Trump și Melania Trump după discursul din dimineata de după alegeri, 4 noiembrie 2020, când Trump adjudecase Florida și conducea lejer în statele cheie
 ??  ?? Melania Trump, discurs în timpul Conferințe­i Naționale a Republican­ilor dinaintea alegerilor prezidenți­ale din 2020
Melania Trump, discurs în timpul Conferințe­i Naționale a Republican­ilor dinaintea alegerilor prezidenți­ale din 2020

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania