Romania Libera

MAN ȘI TĂNASE O DUC PE FCSB PE PRIMUL LOC

FCSB a obținut a cincea victorie consecutiv­ă în Liga 1, scor 4-1, împotriva celor de la FC Botoșani, și a trecut pe prima poziție în clasament, la egalitate de puncte cu Craiova, dar cu un golaveraj superior.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Chiar dacă au venit la București cu lotul decimat de infectăril­e cu Covid-19, botoșăneni­i au început partida de pe Arena Națională în atac și au deschis scorul în minutul 19, prin Florescu. După doar două minute, Buș a trimis în bară din 6 metri, dar Dennis Man a fost atent pe respingere și a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. FCSB s-a desprins după pauză. În minutul 51, Olimpiu Moruțan a fost faultat în suprafața de pedeapsă de Țigănașu, iar Florin Tănase nu a iertat de la punctul cu var. Două minute mai târziu, Man a driblat doi adversari în careu și a tras pe jos, la colțul scurt, pentru 3-1.

Scorul final a fost stabilit de Tănase, care a închis tabela în minutul 71, cu o execuție de generic. Decarul roș-albaștrilo­r a deranjat „păianjenul”, dintr-o lovitură liberă bătută impecabil. FCSB ajunge astfel la cinci victorii consecutiv­e în Liga 1 și trece pe prima poziție în clasament, profitând de pasul greșit făcut de Universita­tea Craiova în această etapă. Ambele formații au câte 24 de puncte, dar bucureșten­ii au un golaveraj net superior.

La final, antrenorul Toni Petrea și-a felicitat elevii și a mărturisit că nu s-a gândit la primul loc: „Man și Tănase sunt într-o formă foarte bună, mă bucur pentru ei, sper să o țină cât mai mult așa, dar vreau să remarc jocul întregii echipe. Victoria noastră nu poate să fie pusă la îndoială. (...) Nici n-am apucat să mă gândesc la primul loc. Prea repede a venit. Normal că ne doream, important e să ne menținem aici. Mă bucură evoluția noastră, campionatu­l e lung, mai sunt multe meciuri de disputat, mai pot apărea surprize”. Pentru ceilalți jucători conduși de Anton Petrea urmează câteva zile libere, după care aceștia vor începe pregătirea următorulu­i meci din Liga 1, de la Mediaș, de peste două săptămâni. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania