Romania Libera

VIITORUL SUNĂ RĂU PENTRU DINAMO

Contra, la cel mai slab mandat din cariera de antrenor Dinamo a ajuns la al cincilea eșec consecutiv în campionat, după 1-2 pe terenul celor de la Viitorul Constanța, iar soarta formației din „Ștefan cel Mare” este din ce în ce mai incertă.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Continuă „roller coaster-ul” numit Dinamo. Dacă în vară fanii alb-roșilor erau în culmea fericirii după ce Negoiță ceda pachetul majoritar de acțiuni către investitor­ii spanioli, acum situația de la club pare să fie mai gravă decât pe vremea șefului de la Rin. Neplătită cu lunile de conducerea iberică, „haita” încropită din jucători cu CV-uri impresiona­nte afundă una dintre echipele de tradiție ale României în lupta pentru evitarea retrogradă­rii. „Câinii roșii” au suferit a cincea înfrângere la rând în Liga 1, la Ovidiu, în fața unei formații a Viitorului care a aliniat la start un prim 11 inedit, din cauza numeroasel­or absențe provocate de Covid-19.

Viitorul ar fi putut deschide scorul încă din primele 45 de minute, dar Ely a ratat de puțin ținta la cea mai importantă situație a primei reprize. Formația patronată de Gică Hagi a deblocat însă tabela în minutul 53, prin Alin Dobrosavle­vici, fundașul central reluând cu capul din șase metri după o lovitură de colț executată excelent de Mățan. Peste alte două minute, Luckassen l-a executat pe Osorio și a dublat avantajul constănțen­ilor. În minutul 64, Dinamo a redus din handicap prin Borja Valle, care a șutat excelent din interiorul careului. Oaspeții puteau smulge un egal, dar spaniolul Juan Camara a șutat în bară, iar Viitorul – Dinamo s-a terminat 2-1.Aflat la al doilea mandat pe banca dinamovist­ă, Cosmin Contra și-a pătat serios CV-ul de antrenor. În cele opt meciuri de când i-a preluat pe alb-roșii, „Guriță” a contorizat mai multe eșecuri decât strânsese la Petrolul în 58 de jocuri (octombrie 2012 - martie 2014). La final, Contra a declarat că Dinamo nu ar fi meritat să piardă. „Nu am ce să le reproșez băieților.Azi nu meritam să pierdem.Suntem într-o pasă proastă.Am ajuns la cinci eșecuri, așa că doar jucătorii și cu mine, șeful echipei, trebuie să o scoatem la capăt. Eu încerc să-i antrenez cât mai bine”, a spus Contra, la interviul de după meci.

Fostul selecțione­r a lansat săgeți către conducerea spaniolă și a afirmat că nu are de gând să își dea demisia: „Eu nu sunt genul care să renunțe la greu. (...) M-am simțit și eu păcălit din multe puncte de vedere, dar rămân. Am încredere în munca pe care o depun, am încredere în jucători că putem redresa corabia”. După 10 etape, Dinamo ocupă penultima poziție în clasamentu­l Ligii 1, cu doar 5 puncte acumulate. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania