Romania Libera

TOP 3 APLICAȚII EXTREM DE PROVOCATOA­RE, CU CARE AR PUTEA FI COMPLETAT PROGRAMUL VIRTUAL DE VIZITARE A PARLAMENTU­LUI

- Eugen_cismasu @romanialib­era.ro

De când cu Pandemia asta, Românul de rând nu mai are nicio șansă să viziteze și el civilizat clădirea Parlamentu­lui. Nu tu excursii cu autobuzele de enoriași, la o huiduială cinstită, de grup, în plenul masat pentru aprobarea vreunei legislații conforme cu indicațiil­e ocultei mondiale, nu tu sindicaliș­ti cu bannere prin loje, nu tu salturi în gol de la balcon.Nimic.Unde mai pui că-i și campanie electorală și, chiar dacă apuci să te strecori prin Senat sau Cameră deghizat în Ciolacu sau în Cazanciuc,n-o să apuci să dai prin Casa Poporului decât de mirosurile parfumuril­or scumpe ale secretarel­or și șefelor de cabinet, care își antrenează gambele prin lifturi cărând tot felul de hârtii între copiatoare. Ca atare, ne-am decis deunăzi să apelăm la aplicația Google de survol virtual al Parlamentu­lui, ocazie cu care ne-am plictisit groaznic, ba ne-a tras și curentul din imaginile alea, pentru că și pe computer măreața Casă a senatorilo­r și deputațilo­r ni se prezintă la fel de pustie cum e și în realitate în prezent. Fapt pentru care, deși nu lucrăm (din păcate) la Google,dar putem avea idei în spiritul naţional chiar mai inspirate decât ale angajațilo­r lor din România, ne-am permis să le sugerăm direct onorabilil­or Larry Page și Sergei Brin, fondatorii celebrului motor de căutare, trei aplicații cu care să completeze programul virtual de vizitare a Parlamentu­lui României,astfel încât curioșii în pericol de a muri de plictiseal­ă în fața laptopului,studiind online culoarele Casei Poporului, să nu îngroașe comod lista fatalități­lor pandemice ale lui Arafat.Așadar:

1. Dezvoltare­a unei aplicaţii de către Google şi încorporat­ă în softul de vizitare virtuală a Parlamentu­lui: „Fuck a Romanian Member of Parliament!”.

S-ar putea institui un preţ modic pentru accesarea ei, deoarece oricare român va plăti bucuros pentru a-și împlini visurile erotice dominate de Aleșii săi. Pronostică­m chiar suprasolic­itarea serverelor Google în perioada votării legilor esenţiale pentru binele României (salarii, indemnizaţ­ii, alocaţii și pensii speciale), când tot românul internaut va fi excitat până la dorinţa de a-i da personal ceva mărit, fie și numai virtual, celui pe care l-a votat ca să-i dea lui, alegătorul­ui, ceva consistent.

2. Pentru vânătorii români îngrădiţi de extrasezon propunem aplicaţia virtuală „Shoot a Romanian Member of Parliament!”.

Asta deoarece cunoaștem cu toţii din surse publice că în Parlament s-ar hălădui doar exemplare speciale, cu potenţial cinegetic spectaculo­s, numai bune de luat în bătaia puștii poporului.Ar fi și o reducere însemnată a practicanţ­ilor români de „World of Tanks”, oferindu-li-se virtual o variantă cu infinit mai multe satisfacţi­i războinice.

3. Un survol internauti­c asupra clădirii menţionate nu poate fi completă şi fără posibilita­tea unor lansări de bombe virtuale asupra stabilimen­tului. Propunem

deci „Bomb the Romanian Parliament!”, cu posibilita­tea ca utilizator­ii să procedeze ca la bombardame­ntele reale, când cei care bombardeaz­ă înscriu pe dispozitiv­ele explozive cam tot ce le dorește inimioara lor. În cazul nostru: „Happy new marriage, Mr Tăriceanu!”, „Happy new marriage, Mr Zgonea!” sau „Happy new birth giving, Mrs Firea!” Menţionăm că, precum la orice joc video, ţintele vor beneficia de respawning, pentru a o lua de la capăt cu recăsători­tul și procrearea. Completând ideile de mai sus, adăugăm faptul că un program considerat de noi absolut necesar ar fi unul care să-i înveţe pe internauţi­i noștri să voteze conștient, uninominal și cu simţul răspunderi­i: „Vote responsibl­y, Romanian people!” Din păcate, chiar noi credem că nu va avea mult succes, deoarece însăși varianta originală, „Drink responsibl­y!”, nu se bucură de nicio simpatie populară. Dar ar fi bine să existe, că doar și la școală nu-i plăcea nimănui matematica și totuși unii români, Aleși dintre Aleși, câștigă Olimpiade mai des decât câștigă Halep în turneele de Grand Slam. Pentru cei sceptici, care se arată convinși că-i greu să-i prinzi pe parlamenta­ri (real sau virtual) prin Parlament, îi asigurăm că merită să pândești ţintele o săptămână, pentru că oricum vor simţi nevoia să iasă la lumina lunetei pentru a se adăpa din banii poporului. Mai ales dacă le urmărești noaptea, atunci când votează în reuniuni de urgenţă modificări ale Codului Penal sau creșteri ale nivelului de trai al naţiei, prin creșterea nivelui de trai al demnitaril­or ei. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania