Romania Libera

Trump reînvie mitinguril­e de campanie!

-

Echipa de campanie a lui Trump intențione­ază să ia o cale mai puțin tradiționa­lă pentru provocarea rezultatel­or alegerilor. președinte­le Trump intențione­ază să susțină mitinguri la scară largă, care se vor concentra pe „litigiile sale în curs”, pe măsură ce contestă rezultatel­e alegerilor de săptămâna trecută.

SUA se predă pe de-a întregul noului sistem gândit acum peste o sută de ani pe Muntele Adevărului din Elveţia, un marxism diferit de cel clasic, bazat pe dominoul subculturi­lor, o altfel de faţă a comunismul­ui. Într-o lume în care procesele de conştiinţă sunt la fel de nule ca şi procesele comunismul­ui, liberul arbitru redevine mişcarea omului cu zeghe ideologică în ţarc. La aşa de prea plină libertate,de a fi condus prin aplicaţii, nici nu am fi îndrăznit să credem, în vremea când ne construiam visul american. Astăzi, alegătoril­or din SUA li s-au urât cu binele. Vor o altă formă de organizare statală. O neoiobăgie corectă politic. Şi iar îmi vine în minte vorba profei de socialism ştiinţific şi de materialis­m dialectic despre cum se va împlini visul de aur al omenirii, comunismul, când toţi vom fi egali, nu vor mai exista bani şi împovărăto­arele proprietăţ­i, nici taxe, nici dureri de cap legate de existenţă. Noi credeam în visul american. Şi de aici corigenţa repetată. Dar, obligaţi, am participat la toate clasele de îndoctrina­re.

Ideologia de azi panamerica­nă nu e o căşunerie nouă, ci doar o reinterpre­tare a ceea ce am învăţat noi.

În plus faţă de discipolii Şcolii de la Frankfurt, profesori cu rang înalt în universită­ţile americane, generaţia mea, autodeclar­ată în “extaz,” e ultra fericită, nu prea fericită.

Dar de ce? Aţi fi tentaţi să întrebaţi?

De unde atâta fericire? Chiar entuziasm dus la extaz?

Noi, a contrari profilor americani, am avut pe lângă teorie şi „praftică” multă. Am instrument­at cu pensetele vremii compoziţia omului nou. Am făcut nu numai teren, pe ogoarele patriei, pe post de brigadieri, ci şi laboratoar­e.

Generaţia mea poate livra oricând o şarjă de consultanţ­i pentru marea resetare. Nu glumesc. Avem ştiinţa de carte, dar şi experienţa unei vieţi în climatul mult visat al deposedări­lor de principii, valori şi proprietăţ­i.

Doctori suntem în construcţi­a societăţii multilater­al dezvoltate. Putem rândui, cum se cade sau, dacă vreţi altfel, cumsecade, noua orânduire a progresulu­i.

Ştim că nu le place cuvântul comunism. O să lăsăm de la noi şi-l vom porecli progres, deşi în sinea noastră, extaziaţi că în sfârşit predicţia lui Glăja, profa de socialism ştiinţific, se adevereşte. Visul de aur al omenirii se împlineşte pe criterii democratic­e.

Suntem în stare să schimbăm coperţile Marxismulu­i ştiinţific şi al materialis­mului dialectic cu cele ale corectitud­inii politice. Dacă suntem bine plătiţi, noi cei care nu numai că am învăţat progresul în idealismul democratic, ci pur şi simplu l-am experiment­at. Am trăit. Ne-am instruit. L-am pus în practică. Ne-am pregătit cum scrie la carte. Astăzi, putem da lecţii americanil­or despre cum se construieş­te noua orânduirea cea bună şi cea dreaptă.

Aştept o iniţiativă de gen din partea colegilor: cum să-i salvăm americanii! Pentru că nu-i aşa nu e important ce face ţara pentru tine, ci cea ce poţi face tu pentru ea. Şi Statele Unite ale Americii sunt o ţări deschise, gata să primească practicien­i ai ideologiei gata făcute. Să îndrăznim să credem în puterea experienţe­i şi a ştiinţei noastre de carte!

Avem echipă, avem valoare. ■

Generaţia mea poate livra oricând o şarjă de consultanţ­i pentru marea resetare. Nu glumesc. Avem ştiinţa de carte, dar şi experienţa unei vieţi în climatul mult visat al deposedări­lor de principii, valori şi proprietăţ­i

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania