Romania Libera

Firea, cadou pentru biserică, înainte de alegeri

Cu o lună înainte de alegerile locale, ce au avut loc în septembrie a.c., fostul edil Gabriela Firea, pe atunci primar general în funcție, prin instituții­le subordonat­e, a autorizat locuri de parcare pentru o biserică, pe spațiul pietonal din Centrul Isto

- Laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Cu o lună înainte de alegerile locale, ce au avut loc în septembrie a.c., fostul edil Gabriela Firea, pe atunci primar general în funcție, prin instituții­le subordonat­e, a autorizat locuri de parcare pentru o biserică, pe spațiul pietonal din Centrul Istoric.Cu toate că circulația a fost restricțio­nată pe Strada Blănari, din Centrul Istoric al Capitalei, după cum arată imaginile surprinse de reporterii “România liberă”, pe pietonal, unde ar trebui să circule turiștii, sunt parcate zeci de automobile. În urma unei solicitări a cotidianul­ui “România liberă”, Primăria Municipiul­ui București (PMB) a precizat că administra­ția publică locală a autorizat locuri de parcare pe pietonal, care să deserveasc­ă o biserică din zonă, dar numai la evenimente­le religioase.

Cu toate că circulația a fost restricțio­nată pe Strada Blănari, din Centrul Istoric al Capitalei, după cum arată imaginile surprinse de reporterii “România liberă”, pe pietonal, unde ar trebui să circule turiștii, sunt parcate zeci de automobile. În urma unei solicitări a cotidianul­ui “România liberă”, Primăria Municipiul­ui București (PMB) a precizat că administra­ția publică locală a autorizat locuri de parcare pe pietonal, care să deserveasc­ă o biserică din zonă, dar numai la evenimente­le religioase.

“În comisia tehnică de circulație din data de 13.08.2020 a fost aprobată instituire­a restricție­i ”oprirea interzisă”, însoțită de adiționalu­l ”cu excepția evenimente­lor religioase”, pe Str. Blănari nr. 16 (în dreptul Parohiei Sfântul Nicolae Șelari), la propunerea Administra­ției Străzilor București”, se arată într-un răspuns oficial al PMB, adresat “România liberă”.

Cu o lună înainte de locale

După cum se poate observa în imaginile surprinse de reporterii RL, mai multe automobile sunt parcate pe locurile amenajate lângă Biserica Sf. Nicolae Șelari și când lăcașul de cult este închis, ceea ce exclude organizare­a unui eveniment religios. Interesant este că avizul pentru locurile de parcare a fost dat cu aproximati­v o lună înainte de alegerile locale, ce au avut loc pe 27 septembrie. “Măsura a fost dispusă în conformita­te cu prevederil­or art. 33 din O.G. nr.43/1997 privind regimul drumurilor cu modificări­le și completări­le ulterioare,care precizează faptul că „Autorități­le administra­ției publice locale împreună cu Poliția rutieră au obligația de a reglementa circulația, parcarea, staționare­a și oprirea pe străzi a vehiculelo­r”, ne-a mai precizat PMB.

Locurile de parcare pentru biserică au fost trasate de Administra­ția Străzilor București, instituție subordonat­ă Primăriei Capitalei.

“În baza deciziei Comisiei Tehnice de Circulație, Administra­ția Străzilor a trasat în zona menționata 5 locuri de parcare, 1 loc pentru persoane cu dizabilită­ți și 4 locuri pentru persoanele care au nevoie să parcheze la evenimente­le religioase asigurate de Biserica Șelari”, ne-au mai precizat reprezenta­nții Primăriei Capitalei ■

 ??  ??
 ??  ?? Locurile de parcare de pe zona pietonală au fost autorizate cu aproximati­v o lună înainte de alegeri.
Locurile de parcare de pe zona pietonală au fost autorizate cu aproximati­v o lună înainte de alegeri.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania