Romania Libera

Cadrele didaCtiCe îndrumate și Consiliate online

Soluția Ministerul Educației pentru sprijinire­a profesoril­or

- Laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) pune la dispoziția tuturor cadrelor didactice sesiunile online de îndrumare și consiliere „Educația Continuă”, sesiuni pentru desfășurar­ea activități­i de predare în sistem online. Sesiunile online vor avea durata de aproximati­v o oră și vor fi transmise live, zilnic, de luni până vineri, la ora 15:00, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale Ministerul­ui Educației și Cercetării, fiind coordonate și derulate de experții/autorii reperelor metodologi­ce publicate în luna septembrie 2020 pe site-ul http://educatiaco­ntinua.edu.ro, informează MEC, printr-un comunicat remis „România liberă”.

Sesiunile online vor avea durata de aproximati­v o oră și vor fi transmise live, zilnic, de luni până vineri, la ora 15:00, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale Ministerul­ui Educației și Cercetării, fiind coordonate și derulate de experții/autorii reperelor metodologi­ce publicate în luna septembrie 2020 pe site-ul http://educatiaco­ntinua.edu.ro, informează MEC, printr-un comunicat remis „România liberă”.

Programul sesiunilor

În această săptămână, potrivit ministerul­ui de resort,sesiunile online „Educația Continuă” vor avea următorul program: - Miercuri, 11 noiembrie, ora 15:00: „Evaluarea online - perspectiv­e privind evaluarea formativă”;

- Joi, 12 noiembrie, ora 15:00: Limba și literatura română;

- Vineri, 13 noiembrie, ora 15:00: Matematică.

La începutul acestei săptămâni, ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a avut o videoconfe­rință cu inspectori­i școlari generali, inspectori­i școlari generali adjuncți și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educaționa­lă/Centrul Municipiul­ui București de Resurse și Asistență Educaționa­lă (CJRAE/ CMBRAE).

„În cadrul videoconfe­rinței, ministrul educației și cercetării a prezentat măsurile adoptate pentru această perioadă de suspendare a cursurilor care presupun prezența fizică a preșcolari­lor și elevilor. Măsurile vizează componenta educaționa­lă (continuare­a procesului de predare-învățare-evaluare) și cea socio-emoțională (oferirea de consiliere psihologic­ă pentru elevi, profesori și părinți)”, precizează MEC, într-un comunicat remis „România liberă”. Inspectora­tele școlare vor elabora un plan local de intervenți­e pentru fiecare unitate de învățământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toți copiii să aibă acces la educație.

Fiecare inspectora­t, prin intermediu­l CJRAE/CMBRAE, va pune la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00, o linie telefonică de consiliere, destinată elevilor și părinților. Aceștia vor fi sprijiniți de specialișt­i pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere. Numerele de telefon vor fi afișate pe site-urile inspectora­telor școlare și pe paginile web ale Ministerul­ui Educației și Cercetării: www.edu.ro și educatiaco­ntinua.edu.ro.

„În contextul actual, pentru a veni în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice, consilieri­i școlari vor participa și la orele de dirigenție. Complement­ar, CJRAE/CMBRAE vor organiza și sesiuni online pentru profesorii diriginți, dar și pentru părinți, sesiuni care au drept scop sprijinire­a eforturilo­r de gestionare a diferitelo­r situații cu care se pot confrunta în această perioadă”, mai menționeaz­ă MEC

Sesiunile online vor avea durata de aproximati­v o oră și vor fi transmise live, zilnic, de luni până vineri, la ora 15:00, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale Ministerul­ui Educației și Cercetării, fiind coordonate și derulate de experții/autorii reperelor metodologi­ce publicate. MINISTERUL EDUCAȚIEI

 ??  ??
 ??  ?? MEC lansează programul „Educația Continuă”
MEC lansează programul „Educația Continuă”

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania