Romania Libera

FCSB DEBUTEAZĂ ÎN CUPA ROMÂNIEI LA BUZĂU

Echipele din Liga 1 și-au aflat adversarel­e din șaisprezec­imile de finală ale Cupei României. Astfel, deținătoar­ea trofeului se va deplasa la Buzău, acolo unde o va întâlni pe Gloria.

- catalin.mihai@romanialib­era.ro

Ediția 2020-2021 a Cupei României și-a desemnat duelurile din faza șaisprezec­imilor de finală, în urma tragerii la sorți care a avut loc la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Capul de afiș al acestei runde îl reprezintă meciul dintre Dinamo și Viitorul, o reeditare a jocului din urmă cu câteva zile, adjudecat de constănțen­i cu 2-1.

De un duel interesant va avea parte și câștigătoa­rea en titre, FCSB, care va începe cursa de apărare a trofeului la Buzău, contra Gloriei. Roș-albaștrii nu au cele mai plăcute amintiri de pe stadionul din Crâng. De altfel, cele două formații au fost protagonis­tele unui meci care avea să intre în istoria neagră a fotbalului românesc. Pe 30 noiembrie 2007, echipa lui Gigi Becali și Gloria Buzău terminau la egalitate, scor 1-1. Golul gazdelor era reușit în prelungiri, din lovitură liberă, de Romică Bunică. Drept „recompensă”, Costel Bucur, patronul „Steluței”, așa cum era alintată gruparea buzoiană, l-a exilat pe Bunică în Liga a 3-a, la Olimpia Râmnicu-Sărat. Totul la ordinul direct al bunului său prieten, Gigi Becali. Fost antrenor la FCSB în 2012, Ilie Stan s-a declarat dezamăgit de tragerea la sorți. Tehnicianu­l Gloriei nu crede că echipa din Crâng poate detona bomba în Cupă. „Parcă prea devreme a venit, nu voiam să joc în turul ăsta cu ei, poate mai târziu. Păi ce șanse să avem, e aproape de Crăciun, mai sunt 20-25 de zile. Avem șansa porcului de Crăciun!”, a spus Ilie Stan.

De asemenea, CS Universita­tea Craiova va juca împotriva celor de la Progresul Spartac, campioana CFR Cluj se va deplasa la Iași pentru duelul cu Politehnic­a,în timp ce FC U Craiova 1948 luptă cu ASU Poli Timișoara, rivala din liga secundă. Jocurile din șaisprezec­imile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminator­iu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatu­l precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizato­r nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitate­a cea mai apropiată, care îndeplineș­te condițiile regulament­are necesare disputării jocului și televizări­i.

Partidele din cadrul șaisprezec­imilor Cupei României vor avea loc pe 28 noiembrie. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania