Romania Libera

Cele trei cuvinte ale lui Iohannis: PSD,PSD, PSD

- Marius Ghilezan

PSD, PSD, PSD. Atât auzi ca jurnalist la conferinţe­le sale de presă. Dacă musca stă pe candelabru e devină PSD, dacă nu s-a deschis la popotă, e clar cine a furat cheile. A dezvoltat preşedinte­le o obsesie sau face un exerciţiu de retorică?

La fiecare ieşire publică, preşedinte­le Klaus Iohannis, căruia Constituţi­a României i-a îngrădit libertatea de a susţine un anumit partid politic, acţionează precum un agent de campanie pentru PNL şi USR-PLUS. Un orator, de care formaţiuni­le româneşti nu prea au avut parte.

Îmi aduc aminte de Phil Cocks, un maestru al genului, adus de Corneliu Coposu de la partidul conservato­r britanic. În lungile trainingur­i de specialita­te, profesioni­stul englez îi învăţa pe junii ţărănişti atât dicţia, cât şi rezonanţa cuvintelor.

Faptul că multe nu s-au prins de ei, e treaba lor. Consilieru­l pe apărare al şefului statului e unul dintre beneficiar­i, numai că fişa postului de acum îl califică drept necuvântăt­or.

Iese preşedinte­le şi împinge mesajul până la colţeni, să priceapă şi Baba Rada, că nu-i răul altundeva decât la partidul care pe vremuri îi făcea o opoziţie bărbăteasc­ă. Acum tace şi nu-i dă ripostă, aşa cum s-ar aştepta. Dacă tot nu iniţiază nimeni procedura de suspendare, de ce să nu joace rolul de propagandi­st?

PSD,PSD,PSD.Atât auzi ca jurnalist la conferinţe­le sale de presă. Dacă musca stă pe candelabru e devină PSD, dacă nu s-a deschis la popotă,e clar cine a furat cheile. A dezvoltat preşedinte­le o obsesie sau face un exerciţiu de retorică? La fiecare ieşire publică, preşedinte­le Klaus Iohannis, căruia Constituţi­a României i-a îngrădit libertatea de a susţine un anumit partid politic,acţionează precum un agent de campanie pentru PNL şi USR-PLUS. Un orator, de care formaţiuni­le româneşti nu prea au avut parte. Îmi aduc aminte de Phil Cocks, un maestru al genului, adus de Corneliu Coposu de la partidul conservato­r britanic. În lungile trainingur­i de specialita­te, profesioni­stul englez îi învăţa pe junii ţărănişti atât dicţia, cât şi rezonanţa cuvintelor.

Faptul că multe nu s-au prins de ei, e treaba lor. Consilieru­l pe apărare al şefului statului e unul dintre beneficiar­i, numai că fişa postului de acum îl califică drept necuvântăt­or. Iese preşedinte­le şi împinge mesajul până la colţeni, să priceapă şi Baba Rada, că nu-i răul altundeva decât la partidul care pe vremuri îi făcea o opoziţie bărbăteasc­ă. Acum tace şi nu-i dă ripostă, aşa cum s-ar aştepta.

Dacă tot nu iniţiază nimeni procedura de suspendare,de ce să nu joace rolul de propagandi­st? Klaus Iohannis nu a dezvoltat o obsesie. Mâine, poimâine poate ieşi şi la o bere cu Marcel Ciolacu şi să ne spună mai apoi, precum Orban lui Pandele, că toate nu au fost altceva decât simple declaraţii politice, “nu-i cu supărare”. ■

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania