Romania Libera

Acțiune în forță a DIICOT: 386 percheziți­i în București și 28 din județe

Sute de echipe de anchetator­i au descins în dimineața zilei de miercuri la domiciliil­e unor persoane care sunt în vizorul procuroril­or DIICOT pentru implicarea în grupări infracțion­ale organizate.

- petronel.tudor@romanialib­era.ro

Acțiune în forță a DIICOT miercuri dimineață, cu 386 descinderi capitală și în locații situate în 28 județe. Sunt vizate persoane cercetate în 24 de dosare penale sub acuzații de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de imigranți, proxenetis­m, cămătărie, șantaj, evaziune fiscală, spălare de bani.

Percheziți­ile au fost făcute sub coordonare­a procuroril­or Direcției de Investigar­e a Infracțiun­ilor de Criminalit­ate Organizată și Terorism împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO și a unităților subordonat­e. Anchetator­ii caută probe pentru stabilirea infracțiun­ilor prin acțiuni ce au avut loc simultan în locații de pe raza municipiul­ui București și a județelor Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Galați, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Călărași, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj și Bistrița Năsăud.

69 percheziți­i s-au făcut în Constanța, Mangalia, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Techirghio­l, Agigea și Ovidiu, într-o cauză privind un grup infracțion­al organizat specializa­t în trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactiv­e noi și spălare de bani. Din 2017 membrii grupării au fi pus în vânzare 15,13 kg de substanțe susceptibi­le de a avea efecte psihoactiv­e, pentru care au obținut suma de 1.292.355 de lei. La Satu Mare s-au efectuat 42 percheziți­i la indivizi specializa­ți în camătă și contraband­ă cu țigări desfășurat­ă în perioada 2019 – 2020 iar polițiștii au confiscat importante sume de bani și aproximati­v 400.000 de țigarete de provenienț­ă ucraineană ce urmau a ajunge pe piața neagră din localitate.

La Craiova, 23 de percheziți­i s-au făcut la domiciliil­e unor persoane specializa­te în proxenetis­m și trafic de persoane. Membrii grupării duceau fete pentru a se prostitua în Germania, Italia, Spania, Marea Britanie și Elveția, banii obținuți fiind investiți ulterior în țară și în străinătat­e în achiziția ori construcți­a de locuințe.

Procurorii DIICOT Galați și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat 10 percheziți­i domiciliar­e într-un dosar penal ce vizează indivizi specializa­ți în cămătărie, șantaj și spălare de bani.

Aceștia identifica­u persoanele cu bunuri valoroase și după ce le împrumutau cu bani cu dobânzi de peste 120% le obligau să le cedeze pe nimic. În urma percheziți­ilor au fost ridicate 3 autoturism­e de lux, 1,5 kg aur, 62.000 euro și 143.000 lei iar la sediul DIICOT Galați au fost conduse în vederea audierii un număr de 12 persoane. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania