Romania Libera

UNIVERSITA­TEA CRAIOVA ÎI FACE CURTE LUI RĂDOI

Selecţione­rul primei reprezenta­tive a României, Mirel Rădoi, ar putea lăsa echipa națională pentru a reveni în Liga 1, acolo unde este dorit de Universita­tea Craiova.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Partidele pe care naționala de fotbal a României le mai are de disputat în această toamnă, împotriva Norvegiei și Irlandei de Nord, ar putea fi ultimele ale lui Mirel Rădoi pe banca tricoloră. Actualul selecțione­r este dorit cu insistență la Universita­tea Craiova, după ce italianul Cristiano Bergodi și-a dat demisia.

Această ipoteză este susținută de decizia patronului Mihai Rotaru, care a optat pentru readucerea în Bănie a lui Corneliu Papură, care va asigura interimatu­l până la posibila instalare a lui Rădoi. În octombrie, după ratarea calificări­i în finala barajului pentru accederea la EURO 2020 și cele două eșecuri din Liga Națiunilor, cu Norvegia și Austria, atmosfera din jurul echipei naționale a fost una tensionată, iar Rădoi a anunțat că va lua o decizie în privința viitorului său în noiembrie, după ultimile jocuri ale tricoloril­or din acest an. În cadrul unei conferințe de presă online, întrebat dacă își menţine decizia de a demisiona dacă nu va vedea o creștere în jocul echipei, Rădoi a răspuns: „Nu știu, o analiză vom avea luna aceasta. În momentul de faţă nu mă gândesc, am venit cu gândul să facem ceva pozitiv, chiar dacă la nivel de rezultate nu am reușit. Sper să reușim prin prisma jocului și să construim o mentalitat­e la nivel de echipă naţională ca indiferent de adversar să nu mai avem momentele acelea de panică. Mai departe, eu nu am venit cu gândul în această lună ca după aceste trei partide să demisionez”.

Revenirea în Liga 1 ar putea reprezenta și o revanșă pentru tehnicianu­l în vârstă de 39 de ani. Rădoi a mai antrenat o singură echipă de club, pe FCSB, în sezonul 2015/2016, rezistând numai 29 de meciuri pe banca roș-albaștrilo­r.

La Universita­tea, acesta ar avea șansa de a cuceri titlul în Liga 1, chiar în dauna nașului Gigi Becali. În acest moment, FCSB și Universita­tea Craiova împart șefia în clasament, ambele având 24 de puncte după 10 etape. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania