Romania Libera

ZI MARE LA MAI, VELA A DECLARAT CĂ S-AU FĂCUT 619 DE PERCHEZIŢI­I ŞI DESCINDERI CU UN PREJUDICIU DE 190 DE MILIOANE DE LEI

În contextul în care în ţară au loc sute de percheziţi­i vizând grupări de criminalit­ate organizată, ziua de miercuri a fost cea mai importantă zi deoarece s-au făcut 619 de percheziţi­i.

- adriana.constantin­escu@romanialib­era.ro

Astăzi, 11.11.2020 am convocat această întâlnire pentru „ că este ziua Z, zi importantă pentru combaterea infracţion­alităţii în România. În această zi am executat 619 misiuni în care am efectuat percheziţi­i şi descinderi la nivelul întregii ţări”, a declarat ministrul ieri la prânz. Vela a mai spus că aceasta reprezintă cea mai mare acțiune executată de Ministerul afacerilor interne din ultimii ani. „am ales această zi Ziua Z pentru că va fi uşor de memorat pentru cei care vor analiza activitate­a Ministerul­ui afacerilor interne. Ziua Z -11.11.2020 România. atunci când am spus că suntem cu ochii pe ei să ştiţi că nu a fost o figură de stil aşa cum am văzut că mai comentau unii pe reţelele de socializar­e. este cea mai mare acţiune executată de Ministerul afacerilor interne din ultimii ani”, a explicat ministrul.

În continuare, Vela a declarat planul de activitate care s-a desfășurat, menţionând că au fost făcute 489 de percheziţi­i și 130 de descinderi.

„au acţionat 3.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi cadre din alte structuri. S-au executat 619 acţiuni în forţă în această dimineaţă, dintre care 489 de percheziţi­i şi 130 de descinderi. Din cele 489 de percheziţi­i, 386 sunt pe crimă organizată, 36 în zona judiciară, 46 pe criminalit­ate economico-financiară şi 21 pe infracţiun­i care ţin de arme şi muniţii. cele 130 de descinderi au fost pentru punerea în executare a unor mandate, pentru punerea în executare a unor mandat de arest preventiv şi pentru unele mandate europene de arestare”, a explicat Vela. În cadrul acestei acțiuni au fost vizate 21 de grupuri infracţion­ale, care realizaser­ă un prejudiciu de 190 de milioane de lei şi 160.000 de euro.

„au fost vizate 21 de grupuri infracţion­ale care se ocupau de următoarel­e activităţi criminogen­e: trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranţi, proxenetis­m, infracţiun­i economice, cămătărie şi şantaj. prejudiciu­l realizat de cele 21 de grupuri infracţion­ale a fost de 190 de milioane de lei şi 160.000 de euro”, a mai spus Marcel Vela. toate aceste acțiuni care au vizat destructur­area unor grupări infracţion­ale organizate au fost făcute de ofiţeri de poliţie judiciar i în acţiuni ce s-au derulat în judeţele botoşani, Suceava, iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, covasna, braşov, buzău, p rahova, Dâmboviţa, constanţa, călăraşi, ilfov, teleorman, argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, al ba, car aş-Severi n, timiş, arad, bihor, Sat u Mare, cluj şi bistriţa Năsăud şi în municipiul­ui bucureşti.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania