Romania Libera

Eterna problemă a Naționalei României

- Laurențiu Mușoiu

Deja vu pentru echipa națională de fotbal a României, ale cărei speranțe se leagă, din nou, de rezultatel­e altor formații, în vederea unei calificări la un turneu final.

De data aceasta, vorbim despre speranțe la un loc rezervat în barajul pentru calificare­a la turneul final al Cupei Mondiale, de pe traseul celei mai noi competiții interțări, UEFA Nations League (sau Liga Națiunilor, cum mai este cunoscută).

Diferența este că, acum, nu mai depindem de rezultatel­e din teren ale altor echipe, deoarece acest scenariu a fost spulberat, duminică seară, de victoria la limită a Austriei, de pe teren propriu, împotriva reprezenta­tivei Irlandei de Nord.

Acum, Naționala României își leagă micile speranțe de un verdict al forului fotbalisti­c european, UEFA, în cazul echipei Norvegiei, care nu s-a putut prezenta la partida programată pentru duminica trecută, la București, după ce lotului de sportivi și stafului le-a fost interzisă călătoria cu avionul de către statul nordic, după ce un component al echipei a fost depistat pozitiv cu noul coronaviru­s. Nici ștergerea rezultatel­or Norvegiei din actuala ediție a UEFA Nations League nu ne ajută, după victoria Austriei împotriva Irlandei de Nord. Acest scenariu ne pune într-o situație în care ne-am aflat de foarte mulți ani: practic, calificare­a să fie ratată chiar după primul rezultat, de multe ori, ca și anul acesta, în urma unui eșec sau semieșec înregistra­t pe teren propriu.

Deja vu pentru echipa națională de fotbal a României, ale cărei speranțe se leagă, din nou, de rezultatel­e altor formații, în vederea unei calificări la un turneu final. De data aceasta, vorbim despre speranțe la un loc rezervat în barajul pentru calificare­a la turneul final al Cupei Mondiale, de pe traseul celei mai noi competiții interțări, UEFA Nations League (sau Liga Națiunilor, cum mai este cunoscută). Diferența este că, acum, nu mai depindem de rezultatel­e din teren ale altor echipe, deoarece acest scenariu a fost spulberat, duminică seară, de victoria la limită a Austriei, de pe teren propriu, împotriva reprezenta­tivei Irlandei de Nord. Acum, Naționala României își leagă micile speranțe de un verdict al forului fotbalisti­c european, UEFA, în cazul echipei Norvegiei, care nu s-a putut prezenta la partida programată pentru duminica trecută, la București, după ce lotului de sportivi și stafului le-a fost interzisă călătoria cu avionul de către statul nordic, după ce un component al echipei a fost depistat pozitiv cu noul coronaviru­s.

Nici ștergerea rezultatel­or Norvegiei din actuala ediție a UEFA Nations League nu ne ajută, după victoria Austriei împotriva Irlandei de Nord.

Acest scenariu ne pune într-o situație în care ne-am aflat de foarte mulți ani: practic, calificare­a să fie ratată chiar după primul rezultat, de multe ori, ca și anul acesta, în urma unui eșec sau semieșec înregistra­t pe teren propriu. Acest scenariu urmărește reprezenta­tiva noastră de ani buni.

Ne putem aminti de meciul teribil de pe teren propriu, din generația lui Mutu și Chivu, de acasă, de pe fostul stadion “Lia Manoliu”, înfrângere drastică împotriva danezilor.

Apoi, am ajuns, din nou, să sperăm că ne va ajuta Finlanda, în finalul campaniei de calificare.

A mai existat o înfrângere drastică, la Cluj-Napoca, tot în debut de campanie de calificare, un meci care a marcat istoria fotbalului românesc, cu Victor Pițurcă pe bancă: 0 – 3 cu Lituania. ■

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania