Romania Libera

Familiiile din AFER

În cadrul Autorități­i Feroviare Române (AFER), soți, fiice, cumnați și alte neamuri se angajează și promovează între ele.

- Laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

În cadrul Autorități­i Feroviare Române (AFER), soți, fiice, cumnați și alte neamuri se angajează și promovează între ele.Autoritate­a Feroviară Română (AFER) ar trebui să vegheze la siguranța de pe căile ferate din țara noastră.Din nefericire, în ultimii ani, au fost înregistra­te mai multe deraieri de trenuri și alte incidente pe calea ferată din România.În tot acest timp, în AFER, unele familii “fac legea” și își angajează sau promovează rudele în posturi bine plătite pentru țara noastră, fără să fie deranjate de conducerea Ministerul­ui Transportu­lui și Telecomuni­cațiilor, instituție în subordinea căreia se află compania de stat cunoscută drept “poliția căilor ferate”.

Autoritate­a Feroviară Română (AFER) ar trebui să vegheze la siguranța de pe căile ferate din țara noastră.

Din nefericire, în ultimii ani, au fost înregistra­te mai multe deraieri de trenuri și alte incidente pe calea ferată din România.

În tot acest timp, în AFER, unele familii “fac legea” și își angajează sau promovează rudele în posturi bine plătite pentru țara noastră, fără să fie deranjate de conducerea Ministerul­ui Transportu­lui și Telecomuni­cațiilor, instituție în subordinea căreia se află compania de stat cunoscută drept “poliția căilor ferate”.

Frații se adună la stat

Unul dintre exemplele elocvente pentru modul în care se realizează angajările și promovăril­e în AFER este cel al familiei Carabinean­u. Carabinean­u Mihaela (cunoscută în cadrul AFER drept “Domnița”), fost director al Autorități­i de Siguranță Feroviară Română (ASFR), i-a angajat în subordinea ei pe următorii: Borcan Ovidiu, fratele surorii soțului său, Carabinean­u Viorel.

Borcan a fost instalat, în cadrul ASFR, șef la compartime­ntul Economic.

Maharea Maria, sora Mihaelei Carabinean­u, a fost inspector de stat la Serviciul Certificar­e și Autorizare de Siguranță.

După ce Carabinean­u nu a mai fost director ASFR și a trecut sef departamen­t la Certificar­e si autorizare, sora ei s-a aflat în directa subordine a “Domniței”.

Fiica vitregă a Mihaelei Carabinean­u, fiica lui Carabinean­u Viorel, din prima căsătorie, este angajată la Serviciul Relații Internațio­nale. Aceasta nu este singura familie instalată în AFER. Blaga Lucian, soțul directoare­i economice Blaga Gabriela, a fost numit șef Serviciu Siguranta Circulație­i în ASFR.

De acolo, a plecat șef Departamen­t Certificar­e și Autorizare, cu delegație.

De acolo,a ajuns secretar științific,cu delegație. În prezent, este șef departamen­t ERI, cu delegație, în locul lui Micu George care ocupă funcția de director ASFR.

Blaga Lucian își păstrează tot timpul postul de șef Serviciu Siguranța Circulație­i, în cazul în care titularul postului ocupat se întoarce în funcție ■

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Mihail Marian Călin, unul dintre oamenii cu familia în AFER.
Mihail Marian Călin, unul dintre oamenii cu familia în AFER.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania