Romania Libera

Tragedia de la Piatra Neamț, transforma­tă în temă de campanie

- ioana.oancea @romanialib­era.ro

liderii politici au transforma­t tragedia de la Spitalul Județean din piatra Neamț în temă de campanie electorală. Chiar dacă în mod oficial au anunțat că renunță la evenimente­le electorale în aceste zile, liderii pSD și pNl se acuză reciproc pentru incendiul din secția de terapie intensivă unde sâmbătă au murit zece oameni și mai mulți au fost răniți.

Liderii politici au transforma­t tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț în temă de campanie electorală. Chiar dacă în mod oficial au anunțat că renunță la evenimente­le electorale în aceste zile, liderii PSD și PNL se acuză reciproc pentru incendiul din secția de terapie intensivă unde sâmbătă au murit zece oameni și mai mulți au fost răniți.

USR PLUS acuză PNL că vrea prin orice mijloace să obțină ambele posturi de viceprimar­i la Consiliul Județean Timiș pentru avea majoritate absolută și a putea vota orice hotărâre. La rândul său, liderul PNL Timiș și președinte al CJ Timiș, Alin Nica, spune că a oferit USR PLUS posturile de viceprimar­i în Timișoara. „În timpul negocieril­or am discutat inclusiv despre faptul că putem ceda ambele funcţii de viceprimar ai Timișoarei în favoarea lor. Au refuzat această ofertă”, a spus Nica.

La rândul său, Fritz susţine că este „complet iresponsab­il” să mai mai fie amânată prima ședinţă a Consiliulu­i Local Timișoara și alegerea viceprimar­ilor, când rata de infectare cu noul coronaviru­s din ultimele două săptămâni a ajuns la aproape 8 la mie în oraș. „Alin Nica a început să mă atace prin presă și pe facebook, deși conveniser­ăm că ne abţinem de la declaraţii publice până la încheierea negocieril­or. Mă acuză că am convocat consiliul local pentru luni. Sunt surprins de surprinder­ea lui Alin Nica, pentru că i-am spus cu subiect și predicat că voi convoca o ședinţă în momentul în care mandatele celor doi supleanţi sunt validate definitiv. Deci nici o surpriză. Am jucat mereu cu cărţile pe faţă, chit că unii interprete­ază asta ca slăbiciune. Eu cred că adevărul și cinstea sunt cele mai puternice arme, chiar și în politică. Da, vreau să pun odată în aplicare ceea ce au decis timișoreni­i în alegeri, în urmă cu aproape două luni”,afirmă Dominic Fritz. Președinte­le USR PLUS Timiș, deputatul Cătălin Drulă, susține că situația este în oglindă la Primărie și CJ și pentru prima dată după mulți ani existau premizele unei guvernări locale și județene cu majorități stabile, de dreapta. „Ar fi trebuit să fie o formalitat­e. Fiecare din cele două instituții, Primăria și Consiliul Județean, are prin lege două poziții politice, executive, alese din rândul consilieri­lor: doi viceprimar­i în cazul Timișoarei, doi vicepreșed­inți la Consiliul Județean Timiș”, susține Drulă. El adaugă că e cel mai firesc lucru din lume ca pe cele două poziții să fie aleși consilieri din cele două partide: unul de la PNL și unul de la USR PLUS. „Nu asta crede și dl. Nica care dorește un Consiliu Județean monocolor PNL. Toate conducerea executivă, președinte­le și ambii vicepreșed­inți, să fie de la PNL. Modelul baronial: putere absolută. Foarte trist. Cred că România e sătulă de Arseni, de Oprișani și de alți jupâni de județ”, a subliniat el, făcând apel la liderul PNL, Ludovic Orban, să intervină pentru tranșarea situației.

 ??  ??
 ??  ?? Ludovic Orban cere urgentarea anchetei cu privire la incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț.
Ludovic Orban cere urgentarea anchetei cu privire la incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania