Romania Libera

HAALAND, NOUL „GOLDEN BOY” AL EUROPEI

Atacantul norvegian al formației Borussia Dortmund, Erling Haaland, este oficial cel mai bun tânăr jucător din Europa, după a triumfat în cursa pentru trofeul Golden Boy 2020.

- Catalin.mihai @romanialib­era.ro

„Vârful” lui Dortmund a fost desemnat de cotidianul italian Tuttosport drept cel mai bun fotbalist sub 21 de ani care evoluează într-un campionat din Europa. Fostul adversar al naționalei României din Liga Națiunilor a avut o companie selectă în cursa pentru mult râvnitul trofeu. Haaland s-a luptat cu noul superstar al Barcelonei, Ansu Fati, cu rivalul din Bundesliga,Alphonso Davies (Bayern Munchen), dar și cu propriul coechipier de la Borussia Dortmund, englezul Jadon Sancho. Norvegianu­l a obţinut 302 puncte, în timp ce Ansu Fati, cu 239, și Alphonso Davies, cu 226, i-au urmat acestuia în clasamentu­l final stabilit de juriu. Sancho a terminat doar pe patru, cu 80 de puncte.

Jucătorul de 20 de ani, transferat la începutul acestui an de la RB Salzburg la Dortmund, era considerat mare favorit, graţie evoluţiilo­r sale impresiona­nte. În sezonul trecut, el a reușit nu mai puţin de 44 de goluri în 40 de meciuri, iar în actuala stagiune are 15 goluri în 12 meciuri pentru Borussia. Pentru naţionala Norvegiei, Haaland a marcat de șase ori în șapte meciuri, trei dintre acestea fiind în victoria cu 4-0 împotriva României,pe 11 octombrie, în Liga Naţiunilor.

Haaland va primi trofeul pe data de 14 decembrie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Torino.Anul trecut,premiul a fost decernat portughezu­lui Joao Felix, starul lui Atletico Madrid.

Trofeul Golden Boy Award este decernat din anul 2003, câștigător­ul fiind ales de un juriu internaţio­nal de ziariști sportivi. Printre foștii laureaţi de-a lungul vremii se numără Rafael van der Vaart (2003), Wayne Rooney (2004), Lionel Messi (2005), Cesc Fabregas (2006), Sergio Aguëro (2007), Mario Balotelli (2010), Paul Pogba (2013), Raheem Sterling (2014) și Kylian Mbappe (2017). ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania