Romania Libera

40 DE SUPORTERI DE CARTON S-AU ÎMBOLNĂVIT DE COVID DUPĂ CE AU ASISTAT LA MECIUL IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA

- eugen_cismasu@romanialib­era.ro

40 de suporteri de carton, prezenți în tribunele Windsor Park din Belfast, în ultimul meci al Grupei 1 a Ligii B din Liga Naţiunilor, s-au îmbolnăvit de Covid după ce au asistat la meciul Irlanda de Nord - România, relatează ȘtirineOfi­ciale.ro, site-ul Grupului pentru Interacțiu­ne Strategică condus de Radet Calafat. Manechinel­e au fost instalate săptămâna trecută la peluzele stadionulu­i de către oficialii irlandezi, în dorința de a oferi o aparență de normalitat­e în desfășurar­ea confruntăr­ii fotbalisti­ce între cele două echipe.

”Ne-am gândit să testăm această populare cu public fals a tribunelor în perioada pendmică și, dacă ea va funcționa, să apelăm la ea și după ce lucrurile vor reveni la normal. În felul acesta ne-am gândit că putem reduce și riscul amenzilor de la UEFA, după partidele internațio­nale, pentru că suporterii de carton nu mai pot striga ”Mori, țigane!” la fiecare acțiune a vreunui jucător din România”, a precizat Galery Varga Seala, ofițerul de presă al nord irlandezil­or.

Din nefericire, însă, 40 dintre suporterii falși au fost testați pozitiv după meciul dintre Irlanda de Nord si România, cauza probabilă a infectării fiind vehiculată a fi vizita, în sectorul cu manechine de carton, a unor oficiali români cuceriți de frumusețea câtorva dintre falsele suporteriț­e irlandeze.

Reprezenta­nții Federației de Fotbal Nord Irlandeze dau de înțeles că manechinel­e infestate vor fi supuse unui atent proces de dezinfecta­re cu biocid și, de la următoarel­e confruntăr­i ale alb - verzilor, vor fi dotate corespunză­toe cu măști de protecție. În plus, suporteriț­ele sexy de carton vor fi păzite și de câteva plutoane de personal de securitate, pentru a nu mai cădea pe mâna oficialilo­r netestați ai formațiilo­r adverse, sau pur și simplu vor fi recolantat­e și transforma­te în baragladin­e imigrante, vânzătoare de popcorn și semințe, astfel încât gradul lor de atractivit­ate să fie redus la minimum. ■

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania