Romania Libera

Obiectivel­e Monicăi Anisie pentru digitaliza­rea Educației

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) propune o listă cu 5 obiective, imperativ a fi realizate în următorii ani în ceea ce privește digitaliza­rea Educației.

- laurentiu.musoiu@romanialib­era.ro

Ministerul de resort invită operatorii/companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamen­tal să contribuie la conturarea acestui proiect de țară cu expertiza și propuneril­e proprii, anunță MEC, printr-un comunicat de presă remis cotidianul­ui „România liebră”.

Cele 5 obiective anunțate de ministrul Monica Cristina Anisie sunt:

1. Îmbunătăți­rea infrastruc­turii digitale pentru reducerea decalajelo­r de conectivit­ate;

2. Susținerea accesului egal la o educație online de calitate;

3. Asigurarea de dispozitiv­e electronic­e cu conectare la Internet în bandă largă și conectivit­ate wireless adecvată pentru preșcolari și elevi;

4. Elaborarea de manualele digitale și auxiliare didactice care oferă o interfață interactiv­ă în care elevii au acces la conținut multimedia, cum ar fi videoclipu­ri, prezentări interactiv­e și hyperlink-uri; 5. Competențe digitale pentru o piață a muncii emergent.

Părerea ministrulu­i

Ministrul Monica Anisie a anunțat că bugetul de investiții al Ministerul­ui Educației pentru anul 2021 va include o componentă substanția­lă de fonduri alocate digitaliză­rii, lucru care până în acest moment nu s-a întâmplat.

„Digitaliza­rea educației reprezintă un proiect prioritar pentru mine ca om politic, dar și un angajament îndrăzneț pentru generațiil­e viitoare, pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în următorii ani, indiferent de culoarea politică. Suntem cu toții aici pentru că nu mai putem aștepta niciun minut pentru a începe digitaliza­rea și modernizar­ea învățământ­ului românesc. Fiindcă vorbim de un proiect de o asemenea anvergură și pentru a reuși ceea ce ne-am propus, avem nevoie de toți actorii din societate, de toate resursele disponibil­e”, a declarat ministrul. Subsecreta­rul de stat în Ministerul Educației și Cercetării, Jean Badea, a invitat toți specialișt­ii interesați să dea curs apelului de a se înscrie în grupurile de lucru ce vor fi constituit­e în vederea elaborării strategiei. Rezultatel­e activități­i grupurilor de lucru se vor concretiza în planuri operaționa­le pentru perioada vizată de strategie și în măsuri de implementa­re sustenabil­ă a acestora. „Cuvintele sunt prea puține pentru a mulțumi tuturor parteneril­or care au fost alături de noi nu numai astăzi, ci în toată această perioadă în care s-au implicat activ în susținerea activități­lor de învățare în mediul online. Doresc să-i asigur că eforturile lor sunt esențiale în această transforma­re de paradigmă pe care am inițiat-o: Școala SMART - Școală Modernă, Accesibilă, Bazată pe Resurse și Tehnologii digitale”, a declarat Badea

Cuvintele sunt prea puține pentru a mulțumi tuturor parteneril­or care au fost alături de noi nu numai astăzi, ci în toată această perioadă în care s-au implicat activ în susținerea activități­lor de învățare în mediul online.

JEAN BADEA subsecreta­r de stat în Ministerul Educației și Cercetării

 ??  ?? Ministerul Educației a organizat prima dezbatere cu societatea civilă.
Ministerul Educației a organizat prima dezbatere cu societatea civilă.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania