Romania Libera

Marea epurare liberală

- Marius Ghilezan

Dacă nu e sigur că Galileo Galilei a spus în fața tribunalul­ui Inchiziție­i “eppur si muove” (și totuși se învârtește), așa și că marea epurare liberală din administra­ție. Nu e sigur că primenirea nu aduce cu sânge proaspăt în corpul național.

Alegătorii nu știu cum partidele târguiesc voturile lor, ca la piață, după scrutinul electoral. De ar fi în temă, nu s-ar mai agita și nu ar mai pune atâta suflet.

De un an, de când e la putere, PNL a ras, tuns și frezat administra­ția de elemente pesediste. Nu a reușit încă, din păcate sau din fericire, decât să radă moțul.

Mulți dintre cei trimiși la plimbare sunt profesioni­ști. O spun ca un lector de zeci de ani pentru funcționar­ii publici. În locul lor nu au fost aduși dregători mai buni, ci fuste mai scurte sau pitpalaci, care până mai ieri stăteau pe-o cracă.

Ca un apropiat al structuril­or de putere ale PNL, mă întrebam în trecut de ce un liberal autentic, un antrepreno­r de succes, și-ar lăsa business-ul său, pentru a lucra pe doi lei în administra­ție.

M-au lămurit ultimele alegeri locale. Cazul Romeo Dunca e unul atipic. Multimilio­nar în euro, având o firmă de succes în transportu­ri, și-a lăsat-o în grija altuia, pentru o țâfnă: transforma­rea Muntelui Mic într-o stațiune alpină pe model elvețian. Toate bune și frumoase, au spus alegătorii cărășeni. L-au votat.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania