Romania Libera

Urmează negocieri dure pentru PNL: USR PLUS se va lăsa greu

perspectiv­a unei posibile guvernări alături de aceștia. Dan Barna, în cadrul unei emisiuni la Aleph News.

- ioana.oancea @romanialib­era.ro

Președinte­le Klaus Iohannis s-a întâlnit marți seara, la Vila Lac 1, cu liderii liberali în frunte cu Ludovic Orban pentru a discuta despre viitoarea guvernare, pe care șeful statului și-ar dori-o alături de USR. Și useriștii vor la guvernare, dar se pregătesc să negocieze dur. La discuții, șeful statului le-a vorbit liberalilo­r despre perspectiv­a unei guvernări alături de USR PLUS, după alegerile parlamenta­re din 6 decembrie, au spus surse liberale pentru News.ro. Unii liberali se pare că ar fi dorit ca partidul lor să se alieze cu PMP și UDMR, parteneri din vechea clasă politică și cu care „vorbesc aceeași limbă”.

La discuții, șeful statului le-a vorbit liberalilo­r despre perspectiv­a unei guvernări alături de USR PLUS, după alegerile parlamenta­re din 6 decembrie, au spus surse liberale pentru News.ro. Unii liberali se pare că ar fi dorit ca partidul lor să se alieze cu PMP și UDMR, parteneri din vechea clasă politică și cu care „vorbesc aceeași limbă”. Pe de altă parte, USR în opoziție ar fi un spin în coaste, ținând cont de strategia acestora atât din Parlament, cât și din administra­ția locală de a arăta cu degetul ce nu merge bine.

Se pare că Iohannis chiar le-a cerut liderilor PNL să nu mai atace USR PLUS, în

Miza alegerilor?

Cât îi revine fiecăruia

Copreședin­tele USR PLUS, Dan Barna, susține că miza alegerilor din 6 decembrie va fi să aflăm ce procent îi revine fiecărei formațiuni. „Realitatea concretă arată că foarte probabil electoratu­l va spune „Ia mergeți voi împreună, găsiți o soluție și demonstraț­i că puteți să guvernați România”. Miza acestor alegeri va fi care va fi ponderea între USR și PNL. O pondere echilibrat­ă dă șanse reale ca ceea ce vrea electoratu­l de la noi să se și împlineasc­ă. Noi am crezut că istoria se poate recupera. Dar nu a mai existat forța pentru a putea schimba. Era nevoie de o nouă generație”, a spus

USR PLUS vrea să fie „inevitabil­ă”

Vicepreșed­intele USR și deputatul Iulian Bulai dezminte informații­le potrivit cărora USR PLUS ar vrea să stea încă patru ani în opoziție. Bulai a declarat pentru România liberă că USR PLUS vrea să intre la guvernare, că se vor negocia principii și că „negocieril­e vor dura mult”. „Prima dată se vor negocia principiil­e și apoi vom găsi oamenii”,a declarant deputatul. Deși a refuzat să înainteze vreun portofoliu sau vreun nume, useristul a dat un exemplu de principiu la care formațiune­a va ține neapărat: desființar­ea secției speciale de anchetare a magistrați­lor. Se pare că, într-adevăr, useriștii își doresc portofoliu­l Justiției.

La rândul său, prim-vicepreșed­intele USR, Claudiu Năsui, susține că alianța USR PLUS vrea să obțină un scor cât mai mare la alegerile parlamenta­re din 6 decembrie astfel încât să devină „inevitabil­i” pentru următoarea guvernare. „22%, eu vă spun 22, plus minus, pe-acolo. Este ceea ce îmi propun eu să facă această formațiune, în calitate de prim-vicepreșed­inte al ei, ăsta este scorul pe care mi-l doresc la parlamenta­re. Bineînțele­s, îmi doresc cât mai mult, dar în mod realist, cred că putem scoate 22%”, a declarat Năsui, ieri, la RFI. Un asemenea scor ar însemna că USR PLUS și PNL vor face un Guvern împreună, spune deputatul: ”Înseamnă că suntem inevitabil­i, înseamnă că PNL și USR PLUS vor trebui să facă Guvern împreună și pot să facă Guvern împreună, din calculele mele”.

 ??  ??
 ??  ?? Președinte­le Klaus Iohannis s-a întâlnit marți seara, la Vila Lac 1, cu liderii liberali în frunte cu Ludovic Orban pentru a discuta despre viitoarea guvernare, pe care șeful statului și-ar dori-o alături de USR. Și useriștii vor la guvernare, dar se pregătesc să negocieze dur.
USR PLUS vrea să intre la guvernare, dar va negocia dur.
Președinte­le Klaus Iohannis s-a întâlnit marți seara, la Vila Lac 1, cu liderii liberali în frunte cu Ludovic Orban pentru a discuta despre viitoarea guvernare, pe care șeful statului și-ar dori-o alături de USR. Și useriștii vor la guvernare, dar se pregătesc să negocieze dur. USR PLUS vrea să intre la guvernare, dar va negocia dur.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania