Romania Libera

Primarul Ciucu vrea parcul Politehnic­i

Primarul sectorului 6 din Capitală, Ciprian Ciucu, vrea să administre­ze parcul Universită­ții Politehnic­a din București (UPB) și să-l redeschidă publicului larg, după ce instituția de învățământ a închis spațiul din cauza mizeriei lăsate de cetățeni.

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Consiliul Local Sector 6 a adoptat un proiect care prevede solicitare­a acordului Consiliulu­i General al Municipiul­ui București (CGMB) pentru împuternic­irea de a hotărî privind asocierea dintre Sectorul 6 și UPB,în scopul acordării accesului nelimitat pentru public în incinta Parcului Politehnic­ii.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a precizat, pentru “România liberă”, că respectivu­l campus a fost închis publicului larg tocmai din cauza “comportame­ntului neadecvat” al locatarilo­r din blocurile construite în ultimii ani în jurul terenului universită­ții. “Trebuie să menționăm că nu este vorba despre un parc, așa cum se spune, ci despre incinta unei instituții de învățământ. Ca universita­te vrem să facem parte din comunitate și a fost permis accesul cetățenilo­r în zonă. Fluxul de persoane a crescut foarte mult însă în ultimii ani. Înainte, erau doar cetățeni din Militari, acum, se poate vedea cu ochiul liber, că s-au construit blocuri de locuințe lângă terenul Universită­ții Politehnic­a. Dezvoltato­rii acelor imobile au vândut apartament­ele cu mențiunea: acces în parcul Politehnic­ii. Acest lucru nu este fals, deoarece nu a existat o înțelegere între dezvoltato­ri și universita­te. Am încercat să redeschide­m parcul, după pandemie, dar locatarii din zonă au avut un comportame­nt neadecvat... ca să fiu elegant.Am primit sesizări și de la studenți și am luat decizia de a închide campusul pentru alte persoane în afară de studenți și profesori. Se organizau și grătare de către locatari acolo”, ne-a declarat Costoiu.Discuțiile dintre edil și rector Rectorul UPB spune că a purtat discuții cu primarul sectorului 6, dar nu s-a stabilit încă nimic. “Nicio administra­ție locală, indiferent de culoarea sa politică, nu a susținut UPB să administre­ze campusul. Au fost doar investiții­le noastre. Am avut mai multe discuții cu domnul primar, dar au fost cordiale. Trebuie

să discutăm în ce condiții s-ar putea deschide campusul pentru cetățeni fără a perturba calendarul cursurilor. Dacă se dorește deschidere­a campusului pentru public, nu îl vom putea gestiona singuri”, ne-a mai explicat Costoiu.

Anton Hadăr, președinte FNS “Alma Mater” și vicepreșed­inte al Senatului UPB, susține că se poate discuta redeschide­rea parcului, dar cu strictețe. “Înțeleg că poate cetățenii din Militari vor să aibă acces la o zonă verde. Dar trebuie să ne așezăm la masă cu reprezenta­nții administra­ției locale și să stabilim condițiile. Se desfășurau tot felul de lucruri rele acolo: grătare etc.. De aceea am fost nevoiți să închidem. Costurile sunt destul de mari”, ne-a precizat Hadăr.

Potrivit hotărârii consiliulu­i local, UPB va permite accesul publicului în incinta parcului, Sectorul 6 va asigura salubrizar­ea, întreţiner­ea spaţiilor și paza.

I-am promis angajament­ul consilieri­lor Sectorului 6, al ADP şi al Poliţiei Locale. Domnul rector, pe bună dreptate cumva, nu-l acuz, a oprit protocolul, pentru că nu toţi cetăţenii noştri se comportă civilizat. CIPRIAN CIUCU PEIMARUL SECTORULUI 6

 ??  ?? Conducerea UPB a închis parcul pentru cetățeni, pentru a scăpa de gunoaie.
Conducerea UPB a închis parcul pentru cetățeni, pentru a scăpa de gunoaie.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania