Romania Libera

Sportul curat, promovat în școli

„Promovarea valorilor sportului curat” este un obiectiv comun pentru Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională Anti-Doping, anunță MEC.

- Laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, și președinte­le Agenției Naționale Anti-Doping, Pavel Cristian Balaj, au semnat un protocol de colaborare cu scopul de a promova valorile specifice sportului curat prin mijloace de informare, conștienti­zare și educare, informează MEC, printr-un comunicat de presă remis cotidianul­ui „România liberă”. „Astfel, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională Anti-Doping vor colabora și își vor acorda sprijin în promovarea programelo­r informativ­e și educaționa­le bazate pe valori care susțin sportul curat. Prin intermediu­l acestui protocol se va implementa Programul Național de Educație Anti-Doping”, se precizează în comunicatu­l ministerul­ui de resort.

direcții comune de acțiune implică promovarea activități­lor care sprijină un sport curat prin prevenirea și combaterea dopajului în acest domeniu și, în egală măsură, derularea unor campanii de informare cu privire la reglementă­rile naționale și internațio­nale pe tema prevenirii și combaterii utilizării substanțel­or și metodelor interzise, mai anunță MEC.

segmentul de învățământ preunivers­itar, principale­le obiective vizează crearea unui grup comun de lucru în vederea dezvoltări­i unui curriculum la decizia școlii care să promoveze valorile specifice sportului, respectiv dezvoltare­a unei aplicații/toolkit în care să fie incluse materiale educaționa­le ce integrează principiil­e educației bazate pe valorile sportului curat.

Educației și Cercetării mai precizează că un pilon al colaborări­i statuate astăzi îl reprezintă organizare­a și desfășurar­ea proiectulu­i „Primii pași pentru un sport curat”, care constă în activități educative pe teme privind prevenirea și combaterea dopajului și la care vor participa elevii din unitățile de învățământ cu profil sportiv. „De asemenea, este avută în vedere crearea unui cadru pentru inițierea și dezvoltare­a unor programe de cercetare științific­ă în domeniul anti-doping, dar și a unei rețele naționale integrate de parteneria­te la nivel universita­r pentru conștienti­zarea publicului-țintă cu privire la valorile sportului curat”, mai anunță sursa citată.

 ??  ?? Explicație foto – Ministerul Educației și Agenția Anti-Drog au încheiat un protocol.
Explicație foto – Ministerul Educației și Agenția Anti-Drog au încheiat un protocol.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania