Romania Libera

Masca Sanitaria

Piesa de muzeu pentru elevi

-

Astfel, înțelegem că elevii pot vedea masca sanitară ce le este rezervată, dar nu o pot folosi, pentru că s-ar uza și ar scădea semnificat­iv stocul ce trebuie declarat ministerul­ui. Am văzut deja că Educația va fi din nou “Cenușăreas­a” la împărțirea bugetului de stat de către Guvern, astfel încât nu e bine să mai solicităm și măști prea multe pentru elevi.

L-am văzut pentru prima dată și pe premierul Florin Cîțu vorbind despre școli și recomandân­du-le părinților să țină copiii acasă, dacă aceștia prezintă semne de gripă.

De aemenea, șeful Executivul­ui le-a recomandat profesoril­or să se vaccineze.

Ei s-ar vaccina, foarte mulți dintre ei, și probabil că, astfel, i-ar determina și pe colegii lor mai reticenți, dar – ca să vezi – nu există ser suficient.

În plus, modul de programare, de prioritiza­re, a vaccinării cadrelor didactice este, evident, deficitar. A fost programat inițial personalul auxiliar, primul imunizat, apoi, abia în luna martie, profesorii.

Ulterior, s-a transmis că nu mai sunt vaccinuri, apoi, că trebuie imunizate mai întâi cadrele didactice aflate în apropierea vârstei de pesnionare sau cu diverse afecțiuni care pot dezvolta complicați­i, în asociere cu Sars COVID 2.

Vina pentru această nesiguranț­ă din învățământ, legată de vaccinare, se datorează Ministerul­ui Sănătății condus de omul preocupat, în principal, să conceapă scuze pentru a nu-și prezenta demisia, Vlad Voiculescu. Același premier Florin Cîțu, care a vorbit înainte de ședința de la partid, puțin și, în esență, nimic, despre situația din școli, menționa că nu s-a terminat cu școala online, aceasta rămânând singura variantă, în cazul în care sunt depistate multe cazuri de infectare cu noul coronaviru­s. Pare să fi uitat premierul de problemele pe care le-a produs în pregătirea elevilor această formă de învățământ.

Nu spun nimic șeful Guvernului și ministrul Educației despre investiții urgente în dispozitiv­e care să permită acces la învățământ online pentru toți elevii.

Încă o confirmare că Guvernul s-a spălat pe mâini de problemele din școli, toată presiunea fiind transmisă la nivel local. Încă din prima zi a celui de-al doilea semestru al anului școlar în curs, ne-am lămurit că haosul continuă.

Cum să vorbim despre distanțare socială în clase suprapopul­ate cu elevi?

Le recomandăm părinților ca, în cazul în care copiii prezintă simptome de răceală sau gripă, să-i țină acasă.“

FLORIN CÎȚU Prim-Ministrul României

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania