Romania Libera

Cazul unui tânăr care a mers la supermarke­t pentru mama sa

Poliția Metropolit­ană încă nu a deslușit ce a declanșat înjunghier­ile, aparent la întâmplare

- adriana.constantin­escu @romanialib­era.ro

Vineri, 5 februarie 2021, Londra a fost zguduită de înjunghier­i aparent fără niciun motiv.

Sven Badzak a fost ucis pentru că a mers la Waitrose, spune mama sa după ultima înjunghier­e din Londra. Prietenul său în vârstă de 16 ani a fost, de asemenea, înjunghiat, dar a fugit într-un supermarke­t Tesco din apropiere, rănilor sale, este încă în spital. Badzak a fost înjunghiat cu trei cuțite, o dată în piept şi de trei ori în spate, potrivit mamei sale, Jasna Badzak. Doamna Badzak, fostă activistă conservato­are, a pledat pentru intervenți­a primului ministru, criticând Poliția Metropolit­ană pentru răspunsul său la asasinarea fiului ei.

Cazul unui tânăr care a mers la supermarke­t pentru mama sa Poliția Metropolit­ană încă nu a deslușit ce a declanșat înjunghier­ile, aparent la întâmplare

Vineri, 5 februarie 2021, Londra a fost zguduită de înjunghier­i aparent fără niciun motiv.

Cronologia atacurilor

Vineri

18:56 - Om înjunghiat acasă pe Chapman Road, Croydon

19:15 - Patru bărbați au mers la spital după ce au fost înjunghiaț­i în Penwortham Road, Streatham

20:10 - Bărbat, în vârstă de 22 de ani, înjunghiat mortal și altul rănit în interiorul blocului de pe Wisbeach Road, Croydon

20:51 - Doi bărbați merg la spital după ce au fost înjunghiaț­i pe Jay Gardens, Chislehurs­t

21:12 - Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost înjunghiat pe Dingwall Road, Croydon

Sâmbătă

11:20 - Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost înjunghiat în urma luptei din Hadleigh Grove, Coulsdon.

15:07 - Bărbat, 24 de ani, înjunghiat pe London Road, Croydon 17:40 - Sven Badzak, 22 de ani, a fost înjunghiat pe Willesden Lane, Kilburn. Un băiat de 16 ani a fost, de asemenea, înjunghiat

18:10 - Băiat, 15 ani, înjunghiat pe Churchill Gardens Estate, Pimlico

Duminică

15:19 - Om, 20 de ani, înjunghiat pe Hindes Road, Harrow

Sven Badzak a fost ucis pentru că a mers la Waitrose, spune mama după ultima înjunghier­e din Londra

Prietenul său în vârstă de 16 ani a fost, de asemenea, înjunghiat, dar a fugit într-un supermarke­t Tesco din apropiere, unde un agent de pază și-a salvat viața prin blocarea ușilor și aplicarea presiunii asupra rănilor sale, este încă în spital. Badzak a fost înjunghiat cu trei cuțite, o dată în piept și de trei ori în spate, potrivit mamei sale, Jasna Badzak.

Doamna Badzak, fostă activistă conservato­are, a pledat pentru intervenți­a primului ministru, criticând Poliția Metropolit­ană pentru răspunsul său la asasinarea fiului ei.

Johnson a declarat ieri: „Ceea ce se întâmplă pe străzile din prea multe orașe ale noastre este foarte, foarte trist și vreau să văd copiii protejați de crima de bandă, de crima cu cuțitele, cultura violenței, în care sunt prea des absorbiți. ” El a recunoscut că este îngrijorat de faptul că, pe măsură ce țara va ieși din izolare, cifrele privind criminalit­atea

vor „reveni”. El a făcut eforturi pentru a asigura un „răspuns dur al politicii polițieneș­ti”. Primul ministru a promis măsuri pentru „a se asigura că tinerii au alte lucruri de făcut, nu se lasă absorbiți de cultura nihilistă a acestor bande”. El a spus că a existat „un anumit succes” pe acest front, dar a adăugat: „Aceasta nu este o mângâiere... a unei mame îndurerate, dar facem tot ce putem pentru a lupta împotriva acelor bande. ”

El a spus că „bineînțele­s” va răspunde la cererile ei de asistență pentru uciderea fiului ei.

Badzak s-a plâns că o declarație a poliției spune că fiul ei a fost implicat într-o „altercație”. Ea a acuzat poliția că a făcut o presupuner­e fără a verifica filmările CCTV. Ea a declarat că fiul ei se dusese să-i ia niște suc de portocale și un covrig. „Sven mă sunase... iar ultimul lucru pe care l-a spus este „Te iubesc”, a spus ea.

Met a apărat formularea declarație­i, spunând că ofițerii au transmis o relatare a martorilor. Badzak și prietenul său, cu care a jucat fotbal, au fost urmăriți și înjunghiaț­i în jurul orei 17.30, a spus Met. Au apărut imagini de pe rețelele de socializar­e care arată corpul lui Badzak pe trotuar. A fost dus la spital, unde a murit.

Un prieten care și-a dat numele doar Husein, în vârstă de 17 ani, a spus: „Au venit la ei. L-au înjunghiat pe Sven și pe el în același timp, fără întrebări, apoi au început să le pună întrebări și Sven tocmai a căzut pe podea imediat. Sven a fost înjunghiat în inimă

și apoi l-au tot înjunghiat în continuu ”.

Sven Badzak a fost ucis pe strada din Kilburn, nord-vestul Londrei Husein a spus că nu crede că prietenul său a avut probleme și că nu este în niciun fel afiliat la nicio bandă.

„Era o persoană bună, era foarte generos și era cult - știa multe despre multe culturi. Părea bogat pentru că mergea la Waitrose și la școala pregătitoa­re, dar nu era vorba de așa ceva. ”

El a adăugat că Badzak era un fan pasionat al clubului de fotbal din Liverpool și îi plăceau jocurile video și antrenamen­tele de fitness. Badzak, un avocat aspirant din Maida Vale, vestul Londrei, avea o diplomă în sociologie la universita­tea Roehampton și a fost educat privat la școlile Wetherby și Portland Place. Se crede că a lucrat în construcți­i cu tatăl său.

Mama sa, un consultant care a lucrat și pentru Ukip, a apelat la un număr de politicien­i pe Twitter cu imagini ale fiului ei în copilărie cu Johnson, Geoge Osborne, fostul cancelar și David Cameron, fostul prim-ministru.

Familia a fugit din Iugoslavia, unde lucrase ca medic, în anii ‚90. Părinții lui Badzak au înființat mai multe companii în Marea Britanie, dintre care două au primit numele fiului lor: Sven Investment­s și Sven PR.

Inspectoru­l șef Guy Ellwood a adăugat că mai mulți ofițeri vor patrula în zonă. El a spus: „Acesta a fost un atac barbar într-un loc public, iar comunitate­a este șocată pe bună dreptate”. ■

 ??  ?? unde un agent de pază i-a salvat viața prin blocarea uşilor şi aplicarea presiunii asupra
unde un agent de pază i-a salvat viața prin blocarea uşilor şi aplicarea presiunii asupra

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania