Romania Libera

Bugetul Educației, pregătit pentru a fi măcelărit

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

La preluarea mandatului de ministru, Sorin Cîmpeanu declara că își dorește ca, în următorii patru ani, cu el în funcția de șef al Învățământ­ului, bugetul alocat pentru Educație să ajungă la 6% din PIB, așa cum prevede Legea 1/2011.

Dorința ministrulu­i Educației pare,acum, extrem de dificil de îndeplinit, în contextul în care Executivul Florin Cîțu se arată,mai repede, dispus să taie câți mai mulți bani de la Învățământ, decât să investeasc­ă.

Draftul de buget pe 2021,apărut pe surse în mass-media,indică un buget dezastruos pentru Educație,chiar mai mic decât cel de anul trecut,în condițiile în care,pentru a evita compromite­rea totală a acestui an școlar.

La preluarea mandatului de ministru, Sorin Cîmpeanu declara că își dorește ca,în următorii patru ani, cu el în funcția de șef al Învățământ­ului,bugetul alocat pentru Educație să ajungă la 6% din PIB,așa cum prevede Legea 1/2011.

Dorința ministrulu­i Educației pare, acum, extrem de dificil de îndeplinit, în contextul în care Executivul Florin Cîțu se arată, mai repede, dispus să taie câți mai mulți bani de la Învățământ, decât să investeasc­ă.

Draftul de buget pe 2021, apărut pe surse în massmedia, indică un buget dezastruos pentru Educație, chiar mai mic decât cel de anul trecut, în condițiile în care, pentru a evita compromite­rea totală a acestui an școlar, va fi nevoie de investiții semnificat­ive pentru semestrul al doilea, care tocmai a debutat.

Probabil că se va mai negocia și bugetul va fi asemănător cu cel de anul trecut, dar tot ar fi prea puțin.

Ministrul Cîmpeanu pare să se fi consolat însă cu ideea că va avea un buget extrem de mic la dispoziție și a început deja să negocieze înțelegere din partea reprezenta­nților universită­ților și a celorlalți parteneri de dialog social.

Nu cred că este o strategie bună a statului român. Când vrei majorări, trebuie să te asiguri că ai fonduri.“ DANIEL DAVID Președinte­le CNR

 ??  ?? Laurențiu Mușoiu Senior editor
Laurențiu Mușoiu Senior editor
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania