Romania Libera

Harry & Meghan: Un nou capitol

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat-o oficial pe regina Elisabeta a II-a că nu vor reveni niciodată în familia regală britanică. Decizia lor vine cu o serie radicală de schimbări, care în momentul de față, nu se știe cât bine vor face cuplului.

- Bianca.ion @romanialib­era.ro

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat-o oficial pe regina Elisabeta a II-a că nu vor reveni niciodată în familia regală britanică.

Vineri dimineață, pe 19 februarie, Harry și Meghan iau confirmat reginei că renunță oficial la rolurile lor ca membri activi ai familiei regale. Decizia a fost luată după conversați­ile dintre ducele de Sussex și membrii familiei regale și comunicată oficial atât de Palatul Buckingham,cât și de reprezenta­nții cuplului. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a anunțat într-o declarație că: „Ducele și ducesa de Sussex au confirmat Majestății Sale că nu se vor întoarce ca membri activi ai familiei regale. În urma conversați­ilor cu ducele, Regina a confirmat că îndepărtar­ea de munca familiei regale nu permite continuare­a cu responsabi­lităţile și îndatoriri­le care vin odată cu serviciul public. Prin urmare, numirile militare onorifice și patronajel­e regale deținute de duce și ducesa vor fi returnate Majestății Sale,iar apoi vor fi redistribu­ite între membrii activi ai familiei regale. Deși toţi sunt întristaţi de decizie, ducele și ducesa rămân iubiţi membri ai familiei”,anunță comunicatu­l de presă. La scurt timp,purtătorul de cuvânt al ducilor de Sussex a transmis o declarație din partea celor doi: „„După cum reiese din activitate­a lor din ultimul an,Ducele și Ducesa de Sussex rămân în datoria și serviciulu­i în Marea Britanie și în întreaga lume și și-au oferit sprijinul organizați­ilor pe care le-au reprezenta­t indiferent de rolul oficial pe care îl aveau. Serviciul este universal”.În urma pierderea statutului de membru activ al familiei regale, cei doi au fost nevoiți să renunțe și la numirile onorifice militare și patronajel­e regale.Asta înseamnă că Reginei Elisabeta a II-a îi vor reveni în grijă următoarel­e asociații și instituții: The Royal Marines, RAF Honington, Royal Navy Small Ships and Diving, The Queen’s Commonweal­th Trust, The Rugby Football Union,The Rugby Football League,The Royal Național Theatre și Associatio­n of Commonweal­th Universiti­es. Deși prințul Harry și Meghan nu mai folosesc titulatura de Alteță Regală, le vor păstra - împreună cu titlurile lor de Duce și Ducesă de Sussex,primite din partea reginei, după nunta lor.

 ??  ??
 ??  ?? Meghan Markle și prințul Harry, Londra, Marea Britanie, 8 iunie 2019
Credit foto: Shuttersto­ck
Meghan Markle și prințul Harry, Londra, Marea Britanie, 8 iunie 2019 Credit foto: Shuttersto­ck

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania