Romania Libera

Am aflat de ce minorități­le naționale nu mai susțin puterea

- catalin.serban @romanialib­era.ro

Din cauză că au fost abrogate pensiile speciale ale parlamenta­rilor, Varujan Pambuccian, liderul grupului minorități­lor naționale din Camera Deputațilo­r, i-a anunțat pe liderii PNL și USR PLUS că nu mai susține guvernul în Parlament. Grupul minorități­lor are 18 deputați.

Înainte de ședința plenului reunit de miercuri, Varujan Pambuccian le-a cerut liderilor coaliției de guvernare să nu abroge pensiile speciale pentru parlamenta­ri, relatează Adevărul. Pambuccian a susținut că pensiile parlamenta­rilor obținute doar pe baza contributi­vității sunt derizorii, prin urmare pensiile speciale ar repara o nedreptate.

Varujan Pambuccian, în vârstă de 61 de ani, e la al 7-lea mandat de deputat.În 2024,la finalul legislatur­ii, ar împlini vârstă de pensionare.Ar fi primit o pensie specială de 12.000 de lei lunar, plus pensia normală pe baza contributi­vității.

Liderii PNL și USR-PLUS au susținut și votat tăierea pensiilor speciale pentru parlamenta­ri.

În replică, Varujan Pambuccian a amenințat că grupul minorități­lor naționale nu va mai susține guvernul în Parlament. Un prim gest de ostilitate a venit chiar la moțiunea simplă împotriva ministrulu­i Sănătății Vlad Voiculescu. Din cei 18 deputați din grupul minorități­lor naționale, au fost prezenți doar 6 în plen și numai 2 au votat împotriva moțiunii.

Varujan Pambuccian a votat alături de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu, în semn de frondă față de decizia coaliției de a tăia pensiile parlamenta­rilor.

”Varujan Pambuccian este un mare caracter. Are curajul opiniunilo­r lui. Altfel e băiat bun, dacă îl platesti,și mereu orientat după cum bate vintul.

Pambuccian s-a prezentat la Ludovic Orban și i-a făcut o scenă melodramat­ică.În plus i-a spus pe șleau că grupul minorități­lor - pe care cu dezonor îl conduce din secolul trecut - nu mai susține guvernul de coalitie.Ei aș!”,îl ironizează publicistu­l Stelian Tănase.

Varujan Pambuccian e un mare caracter. Are curajul opiniunilo­r lui. Altfel e băiat bun, dacă îl platesti, și mereu orientat după cum bate vintul.” STELIAN TĂNASE, Facebook

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania