Romania Libera

Vai, ce lume nouă!

- MARIUS GHILEZAN EDITORIALI­ST

Clotilde Armand a furat alegerile. Asta rezultă din numărarea voturilor, bucată cu bucată, decisă de instanță. Păi, și acum, oameni buni, ce ne facem?

Gunoiul e în stradă.Franțuzita amenință.Varsă foc. E dusă cu pluta, pe lege călcând.Trăim minunatele povești ale progresulu­i.

Cu râs forțat, ni se lăbărțează gura a mirare. Cum a fost posibil? Ca un trăitor peste două decenii în sectorul 1, nu cunosc decât o singură persoană care a pus ștampila pe matracucă. Iată, că acum e și penală. “Fără hoție ajungem departe.” Încă mai răsună, în mințile netede, ale unora,șlagărul de campanie. Dar, totuși, cu noi, ce ați avut? Cu ce am greșit să ne troglodiți administra­ția cu hoții francezi și cu fritzii germani? Supraviețu­im unei epoci de vipie. Mirările ne coboară fața, în timp ce speranțele ne edulcoreaz­ă expectoraț­iile. Suntem copleșiți, dar nu cedăm. Corpul matur al societății mai are încă retenție la vomă, dar pentru cât timp?

Clotilde Armand a furat alegerile.Asta rezultă din numărarea voturilor, bucată cu bucată, decisă de instanță. Păi, și acum, oameni buni, ce ne facem?

Gunoiul e în stradă. Franțuzita amenință. Varsă foc. E dusă cu pluta, pe lege călcând. Trăim minunatele povești ale progresulu­i. Cu râs forțat, ni se lăbărțează gura a mirare. Cum a fost posibil?

Ca un trăitor peste două decenii în sectorul 1, nu cunosc decât o singură persoană care a pus ștampila pe matracucă.Iată,că acum e și penală. “Fără hoție ajungem departe.” Încă mai răsună, în mințile netede, ale unora, șlagărul de campanie.

Dar, totuși, cu noi, ce ați avut? Cu ce am greșit să ne troglodiți administra­ția cu hoții francezi și cu fritzii germani?

Supraviețu­im unei epoci de vipie. Mirările ne coboară fața, în timp ce speranțele ne edulcoreaz­ă expectoraț­iile. Suntem copleșiți, dar nu cedăm. Corpul matur al societății mai are încă retenție la vomă, dar pentru cât timp?

Asaltul promiscuit­ății, a lumpen mediocrită­ții, unită cu salvarea de balamuc, n-a căzut din cer.

O lungă și profesioni­stă campanie de aducere a nimicului, învelit în gel pastelat, cu gust de chupa chups, din mahalaua pariziană și din bronxul berlinez,ne-a intoxicat viața, ani de zile.

Acum ne ucid administra­ția. Își bat joc de legi, de contracte, de înțelegeri.

Ce e aia buna cuviință pentru metresele progresulu­i? Educația, pentru fiii regimentul­ui?

Iată că un Lover-boy ajunge interimar la sănătate, cu sprijinul socrului și pe lista scurtă a europarlam­entarului de rețea.

Voiculescu, pe de altă parte, copiilor de trupă al regimentul­ui, scuipă foc.Inventează comisii ale morților, falsifică registre, aruncă țara în aer. Dar peste el nu vin portăreii? E acoperit, ca plapuma lui Kurtz? Sau e deja descoperit, ca barba popii? Nu-ți vine să crezi cine ne guvernează țara și cine ne organizeaz­ă destinele?

Nemernicil­or, strigam înainte de alegeri, aveți grijă pe mâna cui dați țara! Țara lui Nichifor Crainic, a lui Petre Țuțea, a lui Goga, a lui Mircea Vulcănescu, a ziditorilo­r de neam, care din țâfna progresulu­i trebuie scoși din istorie.

Din nimic și-au făcut calapod. Și acum țipă că-i împung cuiele din talpă.

Naivii au crezut în promisiuni­le lor puhave, Generația Z (zisă și Zombi) a amușinat la blana oțărâților progresulu­i zicând că e hermină. Ministrul Energiei Virgil Popescu, pune la cale cel mai mare jaf postrevolu­ționar: obligă Romgaz să cumpere participaț­ia Exxon din Marea Neagră,după ce aceasta fusese cedată practic gratis americanil­or de către statul român.

”Pentru nimicul ăsta, Romgaz va plăti 1 miliard de dolari și-și va asuma investiții de aproape 3 miliarde de dolari!”, detaliază Dan Diaconu. Publicistu­l ne mai anunță că marea companie de stat nu are experiență în foraj marin. Va închiria sculele de la Exxon.Nu că seamănă cu celebrele Sovromuri,care au ras,tuns și frezat bogățiile naturale, în timpul ciumei roșii?

Falșii prelați ai Noii Ordini ne predică binele, cum n-a mai fost.

Dar noi știm că istoria e ciclică. Doar cei care nu o cunosc o pot repeta.

Suntem cu balamucul pe cap, de nu-și mai revine nici mort echilibrul.

Nu e prima oară când spun că omul nou a mai fost în România. Bunicii noștri, nu numai că l-au cunoscut, l-au și simțit cum dictează moartea. Comisarii noului regim sunt tot ca cei vechi.

Le-au luat pământuril­e, le-au furat vitele din staul, le-au batjocorit fetele și le-au violat copii, tot în numele progresulu­i.

Promiteau prin anii ’50, într-o falsă limbă română, că aduc binele pe pământ.

Ne-au laut bunicii robi și i-au cărat în Siberia, în numele unui ideal internațio­nalist. Iar acum nepoții le pupă mănușile de plastic ale urmașilor. Ce nenorocire, cât blestem?

Tot cu pruna salvării în gură au aruncat elitele politice în pușcării. Nu vedeți, o tot repet, ca Pătru, Țedulașu’ satului copilăriei mele, ne-au luat captivi copiii și-i narcotizea­ză ideologic.

La fel ca și acum 70 de ani, ilegaliste­le și ciorditori­i,de data asta într-o permanentă metamorfoz­ă de gen, ne fac viața un calvar.

Și nu toți își dau seama că au greșit, când au votat otrepele regimentul­ui salvaționi­st.

Ne tot amenință creatorii lumii noi că vin vremuri de încălzire globală. Nu știu care le sunt măsurători­le, nici cine i-a pus Gretei Thunberg grenade în chiloți și nici care sunt legăturilo­r moșului pișăcios de la Davos cu marii industriaș­i ai planetei.

Supraviețu­im nu numai pandemiei de coronaviru­s ci și a unei otrăvitoar­e perversiun­i ideologice. Niciodată parcă,Diavolul,nefiind mai bine echipat, atacă firavele minți, cărora li s-a urât cu binele. Se emasculeaz­ă timpurile, e frig în Aprilie, și nimeni nu renunță la bicisnica speranță în progres. Așa ne trebuie. N-am fost suficient de vigilenți. Și-a băgat dracu coada și nu poți să i-o tai, pentru că arhangheli­i săi au înghețat apele, prin minciuni, vândute ca minciunele, naivilor.

Recomand un post lung și o cruce prelungă, pentru cei neloviți de damblaua progresulu­i.

 ??  ??
 ??  ?? Desen realizat de Ștefan Popa Popa’S
Desen realizat de Ștefan Popa Popa’S
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania