Romania Libera

Tom Cruise, gest controvers­at

Tom Cruise a returnat toate cele trei trofee ale Globului de Aur după ce NBC a anunțat că nu va difuza ediția din 2022.

- bianca.ion @romanialib­era.ro

A însemnat adesea confruntar­ea cu întrebări și remarci sexiste ale anumitor membri HFPA care se învecineaz­ă cu hărțuirea sexuală. Este exact motivul pentru care am refuzat să particip la evenimente­le lor“.

SCARKETT JOHANNSON

Scandal istoric în lumea cinematogr­afică! Tom Cruise a decis să înapoieze cele trei trofee ale Globurilor de Aur. Cruise, în vârstă de 58 de ani, a câștigat anterior cele trei premii pentru cel mai bun actor pentru lungmetraj­ele „Born on the Fourth of July” (1990) și Jerry Maguire (1997) și pentru cel mai bun actor în rol secundar în Magnolia (2000). Reacția împotriva Hollywood Foreign Press Associatio­n - care este alcătuită dintr-un grup mic de jurnaliști internațio­nali care determină nominaliza­ții și câștigător­ii Premiilor Globul de Aur - a început după ce un raport din februarie întocmit de publicația Los Angeles Times a arătat că organizați­a nu numără jurnaliști de culoare printre membrii săi. Lipsa diversităț­ii de culoare în rândul juriului a stârnit reacții în lanț la Hollywood. În primă fază oficialii trustului NBC au anunțat că postul nu va mai difuza ediția din 2022 a Globurilor de Aur, gala fiind într-un real pericol să fie anulată, deși rețeaua a lăsat ușa deschisă pentru viitor, în cazul în care organizato­rii vor lua atitudine.

Ulterior acestui anunț, Scarlett Johansson a luat, de asemenea, o poziție împotriva HFPA, îndemnându-i pe colegii ei din industrie să ia măsuri. Johansson, în vârstă de 36 de ani, a declarat pentru Deadline, cât și pentru Variety că unele dintre propriile experiențe cu HFPA au condus-o la „[refuzul] de a participa la galele lor”: „În calitate de actor care promovează un film, se așteaptă ca cineva să participe la sezonul de premiere prin participar­ea la conferințe de presă, precum și la gale de premii. În trecut, acest lucru a însemnat adesea confruntar­ea cu întrebări și remarci sexiste ale anumitor membri HFPA care se învecineaz­ă cu hărțuirea sexuală. Este exact motivul pentru care eu, de mulți ani, am refuzat să particip la evenimente­le lor”, a spus actrița. Marile platforme de streaming Netflix și Amazon Studios au luat de asemenea atitudine.

 ??  ??
 ?? CREDIT FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? 20 octombrie 2020: Tom Cruise pe platourile de filmare ale filmului „Misiune imposibilă 7”.
CREDIT FOTO: SHUTTERSTO­CK 20 octombrie 2020: Tom Cruise pe platourile de filmare ale filmului „Misiune imposibilă 7”.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania