Romania Libera

„Django”, cea mai mare producție TV filmată în România

Zona rurală a Brașovului, Bucureștiu­l și zona Dunării se vor transforma în platouri de filmare pentru serialul „Django”, cu Matthias Schoenaert­s în rolul principal.

- bianca.ion @romanialib­era.ro

Proiectul marchează una dintre cele mai mari producții europene de ultimă generație din 2021.”

În urmă cu doar câteva zile, au început filmările pentru cea mai mare producție TV filmată în România, serialul „Django”. Producția este o reimaginar­e în limba engleză a clasicului western din 1966 de Sergio Corbucci – același western care l-a inspirat și pe Tarantino când a făcut Django Unchained. Amplasat în Vestul sălbatic al anilor 1860-1870, proiectul marchează una dintre cele mai mari producții europene de ultimă generație din 2021. Actorii și echipa de filmare se vor afla în România jumătate de an pentru a finaliza acest serial care, conform publicație­i Variety, va avea 10 episoade, care se vor filma integral în România. Aceeași sursă menționeaz­ă că seria este susținută de guvernul român și că va fi transmisă de posturi TV și platforme de streaming internațio­nale, însă nu este cunoscut încă unde o vom putea viziona. „Django” este o producție impresiona­ntă a cărei echipă internațio­nală cuprinde peste 300 de tehnicieni și artiști români și europeni. Filmările se desfășoară zilele acestea în Brașov și, conform celor de la businessre­view.eu, în statul Racoș echipa a construit peisajul impresiona­nt al Noului Babilon. Decorul, imaginat de scenografu­l Paki Meduri și construit de echipa filmului din lemn și materiale arhaice, folosește metode de acum peste 150 de ani, cu atenție la detalii. Decorul reconstitu­ie cu exactitate stilul epocii occidental­e americane, care prezintă o locație fabuloasă ce amintește de faimosul Grand Canyon din Arizona.

Actorii principali sunt Matthias Schoenaert­s, care va interpreta rolul lui „Django” și actrița suedeză Noomi Rapace. În rolul lui John Ellis este actorul britanic Nicholas Pinnock, iar rolul principal feminin, Sarah, fiica lui Django, este interpreta­t de tânăra actriţă germană Lisa Vicari, care a mai jucat în serialul german „Dark” de pe Netflix. „Django” este regizat de Francesca Comencini, care va fi și directorul artistic al serialului. Seria din 10 părți a fost scrisă de Leonardo Fasoli și Maddalena Ravagli. Serialul este o producție a CANAL + și Sky Studios, cu ajutorul Cattleya (Italia), Atlantique Production­s (Franța), Odeon Fiction, StudioCana­l și Frame Film (România), cei care se ocupă și de cunoscutul serial „Las Fierbinți”.

 ?? CREDIT FOTO: ZUMA PRESS / IMAGESPACE ?? Rolul lui „Django” din serial este jucat de Matthias Schoenaert­s.
CREDIT FOTO: ZUMA PRESS / IMAGESPACE Rolul lui „Django” din serial este jucat de Matthias Schoenaert­s.
 ?? CREDIT FOTO: ABACA PRESS / MARECHAL AURORE ?? Noomi Rapace este protagonis­ta serialului „Django”, care va fi filmat integral în România.
CREDIT FOTO: ABACA PRESS / MARECHAL AURORE Noomi Rapace este protagonis­ta serialului „Django”, care va fi filmat integral în România.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania