Romania Libera

Azi, campioana mondială joacă la București

- LAURENȚIU MUȘOIU SENIOR EDITOR

Bucureștiu­l își ia rămas bun de la turneul final al Campionatu­lui European de Fotbal EURO 2020, astăzi, când Arena Națională găzduiește optimea de finală în care campioana mondială în exercițiu, Franța, întâlnește Elveția.

Cu speranța că vremea va ține cu noi și la acest ultim meci de pe cel mai important și cel mai scump stadion al României, încât să nu mai avem imagini cu fotbaliști înotând pe gazon, Capitala se pregătește pentru cea mai importantă partidă pe care o găzduiește la EURO. Străzile înguste ale Centrului Istoric al Bucureștiu­lui au fost ocupate deja de fanii francezi și elvețieni, deja de câteva zile. Ca și în cazul suporteril­or macedoneni,ucraineni și austrieci, care au venit la București pentru partidele din faza grupelor disputate pe Arena Națională, autorități­le publice...

Bucureștiu­l își ia rămas bun de la turneul final al Campionatu­lui European de Fotbal EURO 2020, astăzi, când Arena Națională găzduiește optimea de finală în care campioana mondială în exercițiu, Franța, întâlnește Elveția.

Cu speranța că vremea va ține cu noi și la acest ultim meci de pe cel mai important și cel mai scump stadion al României, încât să nu mai avem imagini cu fotbaliști înotând pe gazon, Capitala se pregătește pentru cea mai importantă partidă pe care o găzduiește la EURO.

Străzile înguste ale Centrului Istoric al Bucureștiu­lui au fost ocupate deja de fanii francezi și elvețieni, deja de câteva zile. Ca și în cazul suporteril­or macedoneni, ucraineni și austrieci, care au venit la București pentru partidele din faza grupelor disputate pe Arena Națională, autorități­le publice locale nu au fost prietenoas­e cu oaspeții noștri, Capitala așteptându-i pe fanii străin cu toalete închise și învelite în folii de plastic negre,cu parcuri în paragină sau aproape în paragină și cu șobolani mișunând prin centrul metropolei.

Ridicarea unei părți a restricții­lor de pandemie pentru sectorul HoReCa a ajutat însă ca problemele Bucureștiu­lui să nu fie atât de vizibile pentru fanii sportului rege din alte țări, suporterii Austriei, Ucrainei, Macedoniei de nord,Franței și Elveției fiind fericiți că li s-a permis să ia cu asalt terasele, restaurant­ele și barurile din Centrul Istoric al Capitalei.

Au fost epuizate din nou stocurile de bere ale multor localuri din Centrul Vechi, spre bucuria antrepreno­rilor din industria ospitalită­ții care, după o perioadă îndelungat­ă au putut vedea din nou încasări bune ale firmelor pe care le dețin. Ne mai rămâne să sperăm că meciul din această țară va oferi un spectacol care să ajute Arena Națională să fie amintită adesea când se va discuta despre turneul final al EURO 2020.

Sunt șanse mari ca partida din această seară de pe Arena Națională să fie una memorabilă, deoarece se vor întâlni două loturi de jucători tehnici și cu ofensive extrem de puternice.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania