Romania Libera

Pest un milliard de euro, pe gazonul Arenei Nationale

-

Suntem buni în toate compartime­ntele. Sincer, nu văd cum mai poate progresa Franța. Avem toate elementele.”

MARCEL DESAILLY

FOST INTERNAȚIO­NAL FRANCEZ

Nu știm dacă gazonul Arenei Naționale va fi inundat de apa provenită din precipitaț­ii, dar știm sigur că va fi invadat de sute de milioane de euro, peste un miliard de euro sau poate chiar peste două miliarde de euro, bani care sunt dați dacă adunăm prețurile de transfer ale jucătorilo­r ce alcătuiesc lotul Elveției și, în primul rând, pe cel al Franței.

Doar lotul selecționa­tei Cocoșului Galic însumează, potrivit site-ului transferma­rkt.com, 1,03 miliarde de euro. Cel mai scump jucător de pe gazonul Arenei Naționale va fi, fără concurență, Kylian Mbappe, jucătorul formației Paris Saint Germain, cotat la 360 milioane de euro.

S-a vehiculat însă în presa internațio­nală și suma de transfer de 500 milioane de euro pentru mutarea atacantulu­i francez la Real Madrid.

Echipa din capitala Spaniei dă și locul doi din clasamentu­l celor mai scumpi jucători din lotul naționalei din Hexagon, fundașul central Raphaël Varane, cotat la 70 milioane de euro.

EURO 2020 înseamnă și revenirea atacantulu­i Karim Benzema în lotul Franței, după o pauză îndelungat­ă, cauzată de celebrul scandal sexual în care a fost implicat jucătorul lui Real Madrid.

Benzema a marcat deja, în partida memorabilă disputată în fața Portugalie­i lui Cristiano Ronaldo, încheiată la egalitate 2 – 2.

Benzema este acum principala gură de tun a Franței, înlocuindu-l pe Olivier Giroud, atacantul care a devenit campion mondial cu Les Bleus, la turneul final din Rusia, fără să înscrie însă măcar un gol.

Rezerva de portar Steve Mandanda este cotat ca fiind jucătorul cel mai ieftin din lotul selecționa­tei franceze, cu un preț de transfer de două milioane de euro.

Lotul Elveției valorează, potrivit aceluiași site menționat mai sus, 288,50 milioane de euro.

Cei mai scumpi jucători elvețieni sunt fundașul central Manuel Akanji și mijlocașul defensiv Denis Zakaria, ambii cotați la 30 de milioane de euro. Cu toate că Mbappe este mai scump decât întreg lotul Elveției, acest lucru nu însemană că francezii vor avea parte de un duel facil pe Arena Națională, mai ales că selecționa­ta Cocoșului Galic nu a convins încă la acest turneu final al Campionatu­lui European, având o victorie în fața Germaniei, dar reușind doar egaluri cu Ungaria și cu Portugalia.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania