Romania Libera

Favoriții și potențiale­le mari surprize de la EURO 2020

-

Se poate spune că naționala Franței are 2 pe linie: în palmaresul reprezenta­tivei Cocoșului Galic fiind două cupe mondiale, două titluri europene și două Cupe ale Confederaț­iilor. Naționala din Hexagon este dată de către casele de pariuri sportive ca marea favorită la adjudecare­a titlului european.

Franța se află însă pe partea de tablou cert mai dificilă în drum spre finala ce este programată să se dispute la Londra,pe Wembley.

Les Bleus se află pe aceași parte de tablou a fazelor eliminator­ii cu Belgia, Portugalia și Italia,cu toate că,evident,nu le poate întâlni pe toate acestea.

În schimb, pe cealaltă parte de tablou se regăsesc formații care nu au convins prin joc până acum,precum Anglia,Olanda și Spania, dar și formațiile nordice în fața cărora, prin tradiție, aceste, teoretic, favorite au întâmpinat mereu probleme, mai exact Suedia și Danemarca.

De asemenea, și Cehia are un stil de joc ce le poate pune probleme favoritelo­r de pe această parte de tablou.

În acest context prevăd mari surprize pe partea de trablou a Angliei și dueluri spectaculo­ase pe partea de tablou a Franței și Italiei. Văd potențiale mari surprize selecționa­tele Suediei și mai ales Danemarcei, cu șanse considerab­ile chiar de a atinge ultimul act al competiție­i.

Revenind la partida din această seară de pe Arena Națională, Franța este echipa care are totul de pierdut.

România le-a oferit deja o doză de ospitalita­te din această zonă a Europei vedetelor Franței, fotbaliști­i campioanei mondiale fiind cazați într-un hotel în care a avut parte o petrecere gălăgioasă.

E bine că au trecut ceva zile de la acel eveniment.

De asemenea, a fost o decizie inspirată cea a suporteril­or francezi și elvețieni de a veni cu ceva zile înainte de meci la București, deoarece, având în vedere că trenul de la Aeroportul Internațio­nal “Henri Coandă” are întârzieri și de 45 de minute, fanii fotbalului rege aveau șanse foarte mari să rateze optimea de finală a favorițilo­r.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania