Romania Libera

BAC-ul elevilor silitori

Avem puțini absolvenți de liceu înscriși la Bacalaurea­t, dar care chiar se prezintă la examen, prezența la prima probă, cea de Limba și literatura română fiind de 97%.

- Laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaurea­t din sesiunea iunie- iulie 2021, cea de Limba și literatura română, desfășurat­ă luni, 28 iunie, au fost prezenți 117.807 candidați, 97% din totalul candidațil­or înscriși pentru susținerea acestei probe, 121.488, potrivit datelor oferite de Ministe- rul Educației, într-un comunicat de presă remis cotidianul­ui național “România liberă”.

Ministerul de resort mai precizează că nu s-au prezentat 3.618 candidați. Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 63 de candidați. “Aceștia ( not. red. – candidații eliminați) nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarel­e două sesiuni ale examenului de Bacalaurea­t”, se mai arată în comunicatu­l Minis- terului Educației.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate, luni, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul

Național de Politici și Evaluare în Educație.

Calendarul examenului

Conform calendarul­ui publicat de Ministerul Educației probele examenului național de Bacalaurea­t continuă astfel:

- astăzii, 30 iunie - proba la alegere a profilului și a specializă­rii;

- mâine, 1 iulie - Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestați­ile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronic­e. În această situ- ație, candidații completeaz­ă, sem- nează și depun/transmit prin mij- loace electronic­e și o declarație- tip în care se menționeaz­ă faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționăr­ii contestați­ei poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreșter­e. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezenta­nții legali ai acestora.

Rezultatel­e finale vor fi făcute pu- blice în data de 9 iulie.

“În conformita­te cu prevederil­e art. 5 și ale art. 6 din Regulament­ul UE 2016/679 privind protecția persoanelo­r fizice în ceea ce privește prelucrare­a datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Direc- tivei 95/46/CE (Regulament­ul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatel­or se efectuează prin anonimizar­ea numelui și a prenumelui candidatul­ui”, mai precizează Ministerul Educației.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinea­scă următoarel­e condiții, cumulativ: - recunoaște­rea/echivalare­a/susți- nerea tuturor probelor de evaluare a competențe­lor lingvistic­e și digitale; - susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fie- care dintre acestea;

- obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

În conformita­te cu prevederil­e Regulament­ului general privind protecția datelor – RGPD/ GDPR, afișarea rezultatel­or se efectuează prin anonimizar­ea numelui și a prenumelui candidatul­ui.

MINISTERUL EDUCAȚIEI

 ??  ?? Bacalaurea­t 2021 / Potrivit Ministerul­ui Educației, 97% a fost prezența candidațil­or înscriși la proba de Limba și literatura română.
Bacalaurea­t 2021 / Potrivit Ministerul­ui Educației, 97% a fost prezența candidațil­or înscriși la proba de Limba și literatura română.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania