Romania Libera

S-au desemnat câștigător­ii GOPO

- Bianca.ion @romanialib­era.ro

Marți, 29 iunie, la Amfiteatru­l Mihai Eminescu din București, cea de-a XV-a ediție a Galei Premiilor Gopo și-a împărțit trofeele în prezența a peste 500 de invitați. Cel mai important eveniment dedicat cinematogr­afiei din România va putea fi văzut înregistra­t miercuri, 1 iulie, ora 20:30, pe PRO CINEMA.

Oparte dintre marii actori ai României au pășit marți seară pe covorul roșu al Galei Premiilor Gopo, a cărui gazdă a fost Amalia Enache.Documentar­ul „colectiv” (r.Alexander Nanau) și-a adjudecat trei statuete Gopo - Cel mai bun film de lungmetraj și Cea mai bună regie ,precum și Cel mai bun montaj, în timp ce „Acasă” (r. Radu Ciorniciuc) și-a atribuit trofeele pentru Cel mai bun documentar, Cel mai bun film de debut și Cel mai bun sunet (Tom Weber,Andreas Mühlschleg­el și Lukás Moudrý). Patru trofee Gopo a câștigat „5 minute” (r. Dan Chișu): Cel mai bun actor în rol principal (Mihai Călin), Cea mai bună actriță în rol principal (Diana Cavallioti),

Documentar­ul „colectiv” (regia Alexander Nanau) și-a adjudecat trei statuete Gopo

Cel mai bun actor în rol secundar (Emanuel Pârvu) și Cea mai bună actriță în rol secundar (r. Elvira Deatcu).

Premiile pentru Cel mai bun scenariu (Dorian Boguță și Loredana Novak), Cea mai bună muzică originală și Cele mai bune costume, au mers către „Urma”. „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) a câștigat două premii - Cele mai bune decoruri (Irina Moscu) și Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură, iar „Dragoste 2. America” (r. Florin Șerban) premiul pentru Cea mai bună imagine (Oleg Mutu).

La categoriil­e de scurtmetra­j, premiile au fost atribuite de „În noapte” (r. Ana Pasti) - Cel mai bun scurtmetra­j de ficțiune, „Moartea și cavalerul” (r. Radu Gaciu) - Cel mai bun scurtmetra­j de animație, „Cerbul a trecut prin fața mea” (r. Vlad Petri) - Cel mai bun scurtmetra­j documentar, și Alma Buhagiar, care a câștigat premiul Tânără speranță pentru regia scurtmetra­jului „Împreună”. La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioni­știlor din cinematogr­afie și ale criticilor de film au mers către „Sorry We Missed You”/ „În absența dvs.” (r. Ken Loach), iar Premiul Publicului pentru filmul cu cel mai mare succes de box-office a fost acordat anul acesta lungmetraj­ului „Miami Bici”,regizat de Jesus del Cerro.

Momente memorabile pe covorul roșu, dar și în cadrul Galei, au fost prilejuite de prezența actorului Costel Constantin, omagiat cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră și scenografe­i și realizatoa­rei de costume Doina Levintza,căreia i-a fost acordat Premiul pentru Întreaga Activitate.

 ?? CREDIT FOTO: MILUȚĂ FLUERAȘ/PR ?? Cea de-a XV-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc marți, 29 iunie.
CREDIT FOTO: MILUȚĂ FLUERAȘ/PR Cea de-a XV-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc marți, 29 iunie.
 ?? CREDIT FOTO: IONUȚ RUSU/PR ?? Diana Cavallioti a câștigat trofeul pentru cea mai bună actriță în rol principal cu rolul din lungmetraj­ul „5 minute”.
CREDIT FOTO: IONUȚ RUSU/PR Diana Cavallioti a câștigat trofeul pentru cea mai bună actriță în rol principal cu rolul din lungmetraj­ul „5 minute”.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania