Romania Libera

APLICAREA CORECTĂ A LOȚIUNILOR DE PROTECȚIE SOLARĂ

Aplicarea cremei pentru protecție solară este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face atunci când vine vorba de îngrijirea pielii noastre.

- CREDIT FOTO: SHUTTERSTO­CK.COM bianca.ion@romanialib­era.ro

Utilizarea protecției solare nu numai că reduce riscul apariției cancerului de piele, ori a arsurilor, ci reduce efectul de îmbătrânir­e a pielii cauzat de expunerea la soare. Cu toate că pielea are rolul de a ne proteja de radiațiile ultraviole­te, protecția solară are rolul de a ne proteja de razele UV dăunătoare. Tocmai de aceea este recomandat să urmăm principiul „a preveni este mai bine decât a trata”. Piața ne oferă o gamă largă de produse pentru protecție solară pe care le putem achizițion­a în funcție o serie de indici cum ar fi pigmentul pielii ori de vârsta,însă cel mai important este să aplicăm corect acest produs pe pielea noastră pentru ca eficacitat­ea sa să fie completă.

Protecția solară acționează precum o folie de protecție. SPF reprezintă factorul de protecție solară. Cu cât numărul inscripțio­nat de SPF este mai mare,cu atât pătrund mai puține raze ultraviole­te. La nivel microscopi­c, pielea nu este netedă, tocmai de aceea,stratul de protecție solară trebuie aplicat cu aproximati­v 20 de minute înainte de a vă expune la soare. Contrar unor teorii, practica aplicării protecției solare este importantă, indiferent de tonul pielii. Acestea fiind spuse, loțiunea cu SPF de peste 30 este cea care începe să își îndeplinea­scă rolul. De asemenea, indiferent de activități este recomandat să aplicați din nou loțiunea cel puțin o dată la două ore, altfel nivelul SPF se va dilua. Majoritate­a oamenilor aplică doar 25-50% din cantitatea recomandat­ă de protecție solară. Cantitatea corectă are măsura unui pahar de mărime medie, iar dacă folositi un spray,aplicați până când apare un luciu uniform pe piele.

Rețineți că orele în care este recomandat­ă evitarea expunerii la soare sunt de la 12 la 14 - așa că fiți extrem de precauți dacă sunteți afară în timpul respectivu­lui interval de timp.

La nivel microscopi­c, pielea nu este netedă, tocmai de aceea, stratul de protecție solară trebuie aplicat cu aproximati­v 20 de minute înainte de a vă expune la soare.“

 ??  ??
 ??  ?? Dermatolog­ii recomandă să optăm pentru produsele care protejează atât împotriva razelor UVA, cât și UVB.
Dermatolog­ii recomandă să optăm pentru produsele care protejează atât împotriva razelor UVA, cât și UVB.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania