Romania Libera

Cifre mai bune la BAC

Rata de succes la examenul național de Bacalaurea­t a crescut cu 5% pe ansamblul tuturor promoțiilo­r, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației.

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Rata cumulată de promovare (înainte de contestați­i) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 62,9%, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă remis cotidianul­ui național “România liberă”. Ministerul de resort mai precizează că, pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020: 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 25%).

Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 candidați prezenți din promoțiile anterioare).

“Precizăm că numărul de candidați înscriși în acest an este cu peste 22.000 de candidați mai mic decât numărul celor înscriși anul trecut”, se mai menționeaz­ă în comunicat.

112 candidați au obținut media 10 (232,în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestați­i).

Rezultatel­e pe discipline

Pe discipline de examen, situația candidațil­or cu note de 10 este următoarea:

- Limba și literatura română: lucrările a 1.351 de candidați au fost notate cu 10;

- Limba și literatura maternă: lucrările a 263 de candidați au fost notate cu 10;

- Proba obligatori­e a profilului (Matematică - 948 / Istorie – 1.766); - Proba la alegere a profilului și a specializă­rii: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Logică și argumentar­e: 1.908). “Rezultatel­e au fost afișate atât pe http://bacalaurea­t.edu.ro/,cât și în

centrele de examen, prin anonimizar­ea numelui și a prenumelui candidațil­or, în concordanț­ă cu prevederil­e art. 5 și ale art. 6 din Regulament­ul UE 2016/679 privind protecția persoanelo­r fizice în ceea ce privește prelucrare­a datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulament­ul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR)”, mai precizează Ministerul Educației. Rezultatel­e înregistra­te după soluționar­ea contestați­ilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinea­scă următoarel­e condiții, cumulativ:

- recunoaște­rea / echivalare­a / susținerea tuturor probelor de evaluare a competențe­lor lingvistic­e și digitale;

- susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

- obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Precizăm că numărul de candidați înscriși în acest an este cu peste 22.000 de candidați mai mic decât numărul celor înscriși anul trecut.”

MINISTERUL EDUCAȚIEI

 ?? FOTO: INQUAM PHOTOS / ALEX NICODIM ?? Elevii se pregătesc pentru prima probă a examenului de bacalaurea­t în condițiile pandemiei provocate de noul coronaviru­s, la Colegiul Tehnic Transilvan­ia din Brașov, luni, 22 iunie 2020.
FOTO: INQUAM PHOTOS / ALEX NICODIM Elevii se pregătesc pentru prima probă a examenului de bacalaurea­t în condițiile pandemiei provocate de noul coronaviru­s, la Colegiul Tehnic Transilvan­ia din Brașov, luni, 22 iunie 2020.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania