Romania Libera

Consecinte­le inactiunii

ar fi cumplite si ar adanci inegalitat­ile

-

Guvernul intențione­ază să renunțe la protecția mediului pe care țări precum Franța și Austria încearcă acum să le imite pentru a-și proteja coastele.

Guvernul introduce aceste schimbări și alte modificări care ar putea dăuna mediului, pretinzând că va stimula economia după pandemia Covid-19. Campania noastră populară „Pentru apă potabilă (Za pitno vodo)” a reușit să strângă peste 50.000 de semnături în toată țara, obligând guvernul să organizeze un referendum cu privire la modificări­le Legii apelor pe 11 iulie.

Această campanie, coordonată de organizați­a mea Institutul 8 martie este construit de oameni pentru oameni, implicând 19 ONG-uri, inclusiv Greenpeace Slovenia, și multe organizați­i locale din toată țara.

Vom continua campania noastră până în ultimul moment. Voluntarii noștri vor scrie scrisori vecinilor lor, explicând pericolele acestei noi legi și îndemnându-i să voteze nu pe 11 iulie. Peste 450 de voluntari ne-au ajutat în toată țara, inclusiv un grup de elevi de liceu care au sensibiliz­at pensionari­i. Campania noastră de succes pentru consolidar­ea legii violurilor din Slovenia, care redefinest­e consimțămâ­ntul sexual în conformita­te cu conceptul „numai da înseamnă da”, a arătat că mobilizare­a la nivel local poate face o schimbare.

Pe 4 iunie, Slovenia a devenit doar a 13-a țară din Europa care și-a schimbat definiția legală a violului cu una bazată pe consimțămâ­nt. Amnesty Internatio­nal, care a făcut parte din campanie, a numit schimbarea legislativ­ă „o victorie istorică pentru femeile din Slovenia”. În timp ce Institutul 8 martie se concentrea­ză în principal pe problemele legate de drepturile femeilor, cred cu tărie că lupta feministă este, de asemenea, una de mediu.

Nu există luptă izolată.Împreună trebuie să luptăm împotriva a tot felul de inegalităț­i. De aceea neam asociat cu grupuri de mediu pentru a coordona voluntarii din toată țara.

În fiecare vineri organizăm proteste în capitala Ljubljana împotriva acțiunilor guvernului care încalcă drepturile omului și atacă libertatea de exprimare. Protestele recente au prezentat discursuri care au denunțat modificări­le planificat­e la Legea apelor. Protestul dinaintea referendum­ului din 11 iulie se va concentra pe mobilizare­a alegătoril­or pentru a respinge planurile guvernului.

În Ungaria vecină, am văzut cum dezvoltare­a comercială din jurul siturilor ecologice cheie, cum ar fi lacurile, dăunează mediului. Ritmul construcți­ei finanțat de investitor­i privați bine conectați

Campania noastră populară „Pentru apă potabilă (Za pitno vodo)” a reușit să strângă peste 50.000 de semnături în toată țara, obligând guvernul să organizeze un referendum cu privire la modificări­le Legii apelor pe 11 iulie.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania