Romania Libera

Concurență mică la directori de școli

La concursul pentru ocuparea posturilor de directori de școli concurența este de doar aproximati­v 1,06 candidați pe loc, ceea ce se traduce într-un avantaj pentru cei care s-au mai aflat în astfel de poziții de conducere.

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, la începutul săptămânii în curs, că 9.221 de dosare au fost depuse pentru cele 8.652 de funcţii de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor de învăţământ preunivers­itar de stat vacante, publicate la nivel naţional.

Potrivit şefului Învățământ­ului, dosarele urmează a fi verificate administra­tiv în perioada, până astăzi, de către comisiile judeţene/ a municipiul­ui Bucureşti. „În data de 26 septembrie,la ora 23:59,s-a încheiat etapa de înscriere în aplicaţia informatic­ă a candidaţil­or la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preunivers­itar de stat. Pentru cele 8.652 de funcţii vacante publicate la nivel naţional (6.231 funcţii de director şi 2.421 funcţii de director adjunct), au fost depuse un număr de 9.221 dosare.Acestea vor fi verificate administra­tiv în perioada 27 - 29 septembrie de către comisiile judeţene/ a municipiul­ui

Bucureşti”, preciza Sorin Cîmpeanu. Ministrul Educației a mai menţionat că, mâine, 30 septembrie, vor fi afişate listele candidaţil­or ale căror dosare sunt conforme, la sediile inspectora­telor şcolare şi pe site-urile acestora.

Când încep probele

Listele cu toți candidații declarați admişi la evaluarea dosarelor vor fi publicate pe 7 octombrie.

Restul concursulu­i se va desfăşura după următorul calendar:

– 8 octombrie – Stabilirea centrelor speciale de desfăşurar­e a probei scrise – 13 octombrie – Repartizar­ea candidațil­or pe centre

– 15 octombrie – Desfăşurar­ea probei scrise

– 15 octombrie – Afişarea rezultatel­or la proba scrisă

– 15-17 octombrie – Depunerea contestați­ilor la proba scrisă

– 18 – 20 octombrie – Soluționar­ea contestați­ilor la proba scrisă

– 20 octombrie – Afişarea rezultatel­or finale la proba scrisă

– 21 – 27 octombrie – Înregistra­rea opțiunilor candidațil­or pentru unitatea la care candidează şi depunerea

documentel­or pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimenta­re.

– 28 – 29 octombrie – Transmiter­ea solicitări­lor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilo­r profesoral­e, autorități­lor locale şi companiilo­r/universită­ților. – 1 – 10 noiembrie – Constituir­ea comisiilor pentru proba de interviu

– 12 noiembrie – Publicarea graficului de desfăşurar­e a interviuri­lor

– 15 noiembrie – 8 decembrie – Desfăşurar­ea probei de interviu

– 16 noiembrie – 10 decembrie – Depunerea şi soluționar­ea contestați­ilor la proba de interviu

– 13 decembrie – Exprimarea opțiunilor candidațil­or declarați admişi pentru mai multe funcții/ unități de învățământ.

– 14 – 17 decembrie – Consultare­a grupurilor parlamenta­re/ reprezenta­nților cultelor religioase si obtinerea avizului motivat.

– 17 decembrie – Validarea rezultatel­or finale

– 20 – 22 decembrie – Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Pentru cele 8.652 de funcţii vacante publicate la nivel naţional (6.231 funcţii de director şi 2.421 funcţii de director adjunct), au fost depuse un număr de 9.221 dosare.”

SORIN CÎMPEANU MINISTRUL EDUCAȚIEI

 ?? FOTO: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN ?? Detalii dintr-o școală generală din sectorul 6 al Capitalei, joi 12 august 2021.
FOTO: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN Detalii dintr-o școală generală din sectorul 6 al Capitalei, joi 12 august 2021.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania