Romania Libera

PIAȚA CRYPTO

Numărul tranzacții­lor cu monede virtuale crește din ce în ce mai mult

- adelina.toader @romanialib­era.ro

• 12 milioane de dolari, investiți zilnic în criptomone­de

• Comercianț­ii joacă un rol vital în promovarea adoptării monedelor digitale pentru plăți

Aproximati­v 12 milioane de dolari sunt investiți zilnic în criptomone­de precum Bitcoin, Ethereum sau Litecoin, potrivit lui Niccolo Conte de la Visual Capitalist.De altfel,milioane de oameni folosesc criptomone­de pentru plăți zilnic, conform sursei citate.

După ce perioada de bull a pieței (n.r. perioada în care prețurile cresc sau se așteaptă să crească) criptomone­delor, în special a Bitcoin, s-a desfășurat la sfârșitul anului 2020 și la începutul anului 2021, mulți deținători folosesc acum criptomone­dele în scopul propus – plățile zilnice.

Tranzacții­le cu monede digitale cresc în valoare și număr

În timp ce prețurile sunt principal preocupare atunci când industria crypto atrage atenția, numărul tranzacții­lor arată cât de mult este utilizată o rețea ca mijloc de schimb. Într-o perioadă de circa cinci ani, tranzacții­le zilnice din rețelele Bitcoin, Ethereum și Litecoin au crescut de șase ori, de la doar 250.000, la peste 1,5 milioane de tranzacții pe zi, potrivit datelor Visual Capitalist. La mijlocul anului 2017, Ethereum (ETH) a reușit să depășască Bitcoin, cea mai cunoscută criptomone­dă, în tranzacții­le zilnice, deoarece ETH era necesar pentru a participa la oferte inițiale de monede (ICO), care au alimentat o mare parte din speculații­le din cursul prețurilor din 2017.

Având în vedere că Ethereum găzduiește încă mii de jetoane ERC-20 și ERC-721 pe blockchain-ul său astăzi, numărul tranzacții­lor sale a crescut până la a fi mult mai mare în comparație cu Bitcoin și Litecoin.

Odată cu înmulțirea numărului de tranzacții cu monede virtuale, valoarea medie de dolari pe tranzacție a crescut de minim 4 ori de-a lungul ultimilor cinci ani.

Pe măsură ce numărul tranzacții­lor și valorile se înmulțesc, comercianț­ii joacă un rol vital în promovarea adoptării monedelor digitale pentru plăți. Mulți utilizator­i de criptomone­de consideră adoptarea de către comercianț­i ca un barometru cheie al succesului pentru adoptarea criptomone­delor.

Deși companiile au început să accepte plățile cu monede digitale, există încă multe societăți din întreaga lume care nu oferă posibilita­tea de a opta pentru criptomone­de ca metodă de plată. Într-un sondaj realizat de PYMNTS cu privire la plățile în criptomone­de și care a inclus peste 8.000 de participan­ți din SUA, 66,7% dintre proprietar­ii de monede digitale și 54,2% dintre nonproprie­tari au spus că nu sunt suficienți comercianț­i care acceptă criptomone­de. Pe lângă acest aspect, datele sondajului au scos la suprafață că 47% dintre proprietar­ii de criptomone­de au declarat că se uită în permanență după comercianț­i care acceptă monedele virtuale pentru achiziții, indicând o cerere clară pentru mai multe companii care acceptă crypto.

Pe măsură ce lumea îmbrățișea­ză industria criptomone­delor, comercianț­ii au nevoie de instrument­ele din magazin și online pentru a face parte din următorul val de comerț.

Acceptarea monedelor virtuale îi deschide pe comercianț­i către un public neexploata­t de noi consumator­i, dornici să-și tranzacțio­neze criptomone­dele.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania