Romania Libera

Macedonia de Nord, un adversar și mai greu

-

După cum precizam, golaveraju­l ar putea fi marea problemă a României, în condițiile în care ne aflăm, în prezent,la 7 goluri în spatele Macedoniei de Nord.

O victorie contra Armeniei, alături de o victorie a Germaniei în fața ex-iugoslavil­or, ne-ar aduce pe poziția a doua, de baraj, cu un punct peste cele două contracand­idate.

Germania nu este însă deranjată nici de un rezultat de egalitate la Skopje (Scopia) ceea ce ne-ar aduce un mare dezavantaj. Să sperăm însă că nemții vor dori să răzbune înfrângere­a cu 2 – 3 din partida tur cu nord-macedoneni­i.

Totuși, jocul prestat de germani contra României ridică ceva semne de întrebare în privința unei victorii în Macedonia de Nord.

Asemeni nouă, și Germania are ceva amintiri neplăcute în fața echipelor din fosta Iugoslavia.

Să sperăm însă că noi ne vom impune la prima partidă pe noul Stadion Steaua și că Germania va respecta previziuni­le caselor de pariuri și se va impune la Skopje. În acest context, România ar rămâne la mâna ei.

Programul ne avantajeaz­ă, în ultimele două etape.

În următoarea rundă, Macedonia de Nord și Armenia au meci direct, în timp ce noi vom disputa ultima partidă de pe teren propriu din această grupă contra Islandei.

În ultima rundă,România ar merge pentru o victorie planificat­ă în Liechtenst­ein, Armenia dă piept cu Germania, iar Macedonia întâlnește Islanda la Skopje. Dacă sorții ne vor fi favorabili,iar jucătorii Naționalei își vor respecta tricoul pe care îl îmbracă, ne vom confrunta cu o altă tradiție ce ne este nefavorabi­lă: barajul.

Va trebui să disputăm o semifinală și o finală de baraj pentru a merge în Qatar. Din nefericire, naționala noastră nu a trecut niciodată de un baraj.

Nu are însă rost să facem astfel de calcule acum. Să sperăm că ne vom îmbunătăți­i și golaveraju­l în partida contra Armeniei, iar Germania va dori să risipească orice emoție legată de prima poziție în Grupa J, învingând Macedonia de Nord. Hai, România!

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania