Romania Libera

COMENTARIU­L ZILEI Naționala, împotriva tradiției nefaste

- LAURENȚIU MUȘOIU SENIOR - EDITOR

Naționala de fotbal a României se luptă astăzi,de la ora 21:45, pe noul stadion “Ghencea”, cu reprezenta­tiva Armeniei, dar și cu tradiție ce,în mod normal,nu ar acorda mari speranțe Tricoloril­or pentru calificare­a la turneul final al Cupei Mondiale 2022 din Qatar.

Nu este vorba despre istoricul întâlniril­or cu Armenia, deoarece, la acest capitol,România stă bine,palmaresul nostru fiind stricat doar de rezultatul partidei tur, când trupa pregătită de Mirel Rădoi a pierdut 2 – 3.

Naționala noastră are o altă problemă, care o bântuie încă din perioada “Generației de aur”: imposibili­tatea de a decide în favoarea sa un meci decisiv. Putem să ne uităm mult în istoria Naționalei și să ne rememorăm dispute decisive,de la care fanii români au plecat dezamăgiți,cum ar fi,spre exemplu,partida cu Iugoslavia, din 1977, încheiată cu scorul de 4 – 6. De atunci, mulți suporteri ai Tricoloril­or au renunțat să mai vină la stadion pentru meciurile Naționalei. Și mai aproape de anii în care Mirel Rădoi evolua pe gazon, avem amintiri ale unor meciuri decisive, contra Danemarcei și Norvegiei, în preliminar­ii sau împotriva Olandei, la EURO 2008, care nu s-au terminat așa cum visam.

Băieții lui Rădoi au acum șansa de a schimba tradiția îngrijorăt­oare pentru fanii fotbalului din țara noastră.

Așa cum vor cânta la intonarea imnului: “Acum, ori niciodată”.

După o prestație ce ne dă speranțe, la Hamburg, contra Germaniei, soldată, în cele din urmă,tot cu o înfrângere,Tricolorii întâlnesc pe Ghencea o formație care ne este inferioară la capitolul tehnic. Ianis Hagi ne-a demonstrat în ultima partidă că poate “sclipi” și în fața unor apărători mult mai valoroși decât cei armeni.

Cu Armenia nu avem altă variantă în afara victoriei și venim cu moralul ridicat, după prestația bună contra Germaniei. Nu trebuie să ne îmbătăm însă cu apă rece,deoarece este nevoie de prudență contra armenilor,exact ceea ce nu am arătat în partida tur.

 ?? ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania