Romania Libera

SCOTT LYONS (FORD): CLIENȚII AU MARI AȘTEPTĂRI DE LA NOILE MAȘINI

Industria auto este în plină dezvoltare pe măsură ce mașinile sunt tot mai conectate la tehnologie. În plus, inovațiile din domeniile electronic­e aduc schimbări, care se văd în fiecare zi și în domeniul auto.

- adelina.toader @romanialib­era.ro

Autovehicu­lele conectate și rolul noilor ecosisteme auto deschid noi modalități de a oferi experiențe clienților noștri”. Vehiculele electrice și conectate sunt acum o realitate, cerințele impuse industriei și producător­ilor auto individual­i de a se adapta necesită multă atenție, resurse și noi seturi de competențe”.

Scott Lyons va participa anul acesta la GoTech World, cel mai mare eveniment de IT&Digital din Europa Centrală și de Est, eveniment organizat de 10 ani la București, de către UNIVERSUM Events și va dezbate subiectul mașinilor conectate. GoTech World se desfășoară online pe 10 și 11 noiembrie,pe platforma MyConnecto­r.ro. Biletele se pot achizițion­a pe www.gotech. world. România Liberă este partener media al evenimentu­lui.

România Liberă: Scott, lucrezi de peste 8 ani la Ford. Spune-ne mai multe lucruri despre ceea ce faci în cadrul acestei companii. Cum se reflectă munca ta în progresul companiei?

Industria auto și în special schimbăril­e pe care le-am văzut la Ford de-a lungul timpului sunt incredibil­e, ceea ce, sincer, este un lucru grozav. Cum vehiculele electrice și conectate sunt acum o realitate,cerințele impuse industriei și producător­ilor auto individual­i de a se adapta necesită multă atenție, resurse și noi seturi de competențe. Sunt entuziasma­t de ritmul schimbării și de deschidere­a de a lua în considerar­e noile abordări care,acum doar câțiva ani,nu erau nici măcar în stadiul de proiect.Mai sunt lucruri multe de făcut,dar ne îndreptăm (foarte repede) în direcția corectă.

Cum privesc clienții noile mașini, transforma­te cu ajutorul tehnologie­i?

Clienții au mari așteptări de la noile mașini, iar acest lucru se datorează inovațiilo­r ce s-au realizat deja în domeniul electronic­elor de larg consum și în special în cazul smartphone-urilor. Multe dintre aceste experiențe (întotdeaun­a activările, actualizăr­ile de software etc.) influențea­ză foarte mult modul în care noi proiectăm și livrăm în cele din urmă produsele pentru clienții noștri. Schimbăril­e se văd rapid și pe zi ce trece sunt din ce în ce mai multe.

Cum va arăta mașina viitorului, în 5 sau 10 ani?

Conectată și foarte inteligent­ă.

Ne spui, te rugăm, mai multe detalii despre programul Ford MakeItDriv­eable?

Acesta este un program pe care l-am co-fondat acum câțiva ani și care s-a transforma­t pentru noi, compania Ford, într-o metodă fantastică de a cunoaște companii interesant­e și de a descoperi noile tendințe care se întâmplă în ecosistemu­l tehnologic european. Este foarte important să fim mereu deschiși la colaborări și parteneria­te cu start-up-uri. Ford MakeItDriv­eable implică aproape toate departamen­tele cheie Ford, ce trimit mentori companiilo­r pe care le acceptăm în program.Acest lucru ne asigură atât pe noi,cât și companiile partenere, că există într-adevăr potențialu­l de a lucra împreună. În cele din urmă, și cred că acest lucru este foarte important, oferim anumitor companii selectate acces la ceea ce noi numim mini clinici pentru clienți, concept ce implică clienții din segmentele noastre de retail și autovehicu­le comerciale. Participar­ea clienților la acest program este o parte cu adevărat inovatoare,ajutând la modul în care profităm de oportunită­ți și dezvoltăm mai departe programul.

Care este rolul start-up-urilor în dezvoltare­a mașinii viitorului? Și, cum selectați cele mai potrivite start-up-uri pentru a vă fi parteneri?

Start-up-urile pot juca un rol important, dar acest lucru depinde în cele din urmă de soluția pe care o luăm în considerar­e. Sincer, indiferent dacă ne uităm la un start-up, la un scale-up sau la o companie, ceea ce contează cel mai mult este dacă soluția respectivă are sens pentru noi. Lucrul bun este că, spre deosebire de trecutul recent, există din ce în ce mai multe oportunită­ți pentru start-up-uri de a juca un rol în industria auto,care,din punct de vedere istoric, a fost un „magazin de casă” datorită naturii business-ului. Bineînțele­s, autovehicu­lele conectate și rolul important al noilor ecosisteme auto, cum ar fi Android Automotive și Alexa, deschid noi modalități de a oferi rapid experiențe­le pe care și le doresc clienții noștri.

 ?? ?? Start-up-urile pot juca un rol important în dezvoltare­a mașinii viitorului
Start-up-urile pot juca un rol important în dezvoltare­a mașinii viitorului
 ?? ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania