Romania Libera

Blat cu galeriile echipelor de fotbal de care mai e nevoie la proteste

-

Guvernanți­i au decis ca de azi toate competiții­le sportive să se desfășoare fără public, în condițiile în care oricum, până la această dată, accesul pe arene se putea realiza doar în baza certificat­ului COVID.

În loc să mai câștigăm câteva persoane vaccinate, fani ai unui sport, care erau dispuse să imunizeze doar pentru a urmări de la fața locului un eveniment, guvernanți­i le-au dat dreptate facțiunilo­r violente din galeriile echipelor de fotbal. Am văzut proteste ale unor părți ale galeriilor formațiilo­r CSA Steaua, FC U Craiova 1948, Rapid și Dinamo, care nu s-au prezentat la meciuri, teoretic, “din solidarita­te” față de “frații” lor nevaccinaț­i. În schimb, tot la partidele disputate de aceste cluburi am putut vedea grupuri frumoase de suporteri vaccinați care șiau încurajat favoriții și au creat atmosferă frumoasă.

Da, s-a simțit lipsa galeriilor întregite, dar, în acest moment, cea mai proastă decizie este să interzici accesul pe stadioane și pentru persoanele vaccinate. În loc să demareze o campanie puternică de conștienti­zare, cu figuri emblematic­e din sport, cu lideri ai cluburilor de fotbal mai sus menționate,care să îi încurajeze pe suporteri să se vaccineze, Guvernul le dă dreptate ultrașilor.

E de înțeles de unde pacea dintre facțiunile violente de galerii și autorități. Cine știe când guvernanți­i vor trebui să mai apeleze la aceste facțiuni pentru diversiuni la proteste ale cetățenilo­r nemulțumiț­i?!

Pe înțelesul președinte­lui Iohannis: Dacă nu existau temeri electorale, în aceste 30 de zile era o “peroadă” foarte bună pentru a mai determina fani ai sportului să se vaccineze. În luna noiembrie este programat meciul crucial al echipei naționale de fotbal, pe teren propriu, împotriva Islandei, în speranța calificări­i la barajul pentru Cupa Mondială.

Tot în perioada următoare este programat turneul de tenis de la Cluj-Napoca, unde participă atât Ema Răducanu, câștigătoa­rea US Open, cât și Simona Halep.

Vă puteți imagina câte personae - care erau determinat­e să se vaccineze - am pierdut doar pentru aceste două evenimente și ce lovitură au dat autorități­le societății românești.

Nu în ultimul rând,să menționăm o măsură îndreptată clar împotriva sănătății populației: închiderea sălilor de fitness. Într-o perioadă în care creșterea imunității este esențială, autorități­le nu le mai permit nici persoanelo­r vaccinate accesul la sălile de sport.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania