Romania Libera

CLOTILDE ARMAND A RENOVAT PE ASCUNS UN APARTAMENT PREGĂTIT DE RETROCEDAR­E

- Laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro

Un consilier local a descoperit cum primarul Clotilde Armand a renovat apartament­ul de sub el, deși există o cerere pe Legea 10 legată de acesta. Pentru că s-ar fi spart o țeavă de apă, edilul sectorului 1 a investit zeci de mii de euro în modernizar­ea întregului spațiu.

După cum ne-a arătat Adrian Oianu, care a demisionat recent din Consiliul Local al Sectorului 1 și din PNL, Clotilde Armand a folosit banii administra­ției sale pentru a renova un apartament care este proprietat­e a Primăriei Capitalei. „Doamna primar a pus ochii pe un apartament care funcționa pe Legea 10. Avea o notificare de retrocedar­e. Aceste apartament­e intră într-un anumit regim, prin care nu se pot închiria de către primării. Nu se poate face nimic în ele. Nu se pot renova, amenaja. E un apartament care încă este într-o discuție de retrocedar­e și are o notificare de retrocedar­e pe el. Doamna primar a intrat abuziv în acest apartament, care se întâmpla să fie sub apartament­ul în care eu locuiam cu chirie. Blocul este pe Nicolae Iorga, nr. 22. A intrat în acest apartament. A investit 30.000 de euro din bani de la primărie, din banii cetățenilo­r, la renovat la cheie. Fără să știe Consiliul Local al Sectorului 1 nimic. I-a pus aer condiționa­t. Eu, fiind în comisia de locuințe sociale, știam câteva lucruri despre asta. Legea spune că apartament­ele pe Legea 10 sunt în administra­ția Consiliulu­i. Proprietar­ul este Primăria Capitalei, dar ele sunt administra­rea consiliulu­i de la sector”, ne-a declarat Oianu.

Corpuri de iluminat modern, geamuri recondițio­nate, parchet și gresie se numără printre lucrările de renovare plătite de primăria Clotildei Armand la un apartament din sectorul 1, proprietat­e a Primăriei Capitalei și pentru care există o cerere de retrocedar­e pe Legea 10. Investiții­le care se ridică la suma de 30.000 euro sunt justificat­e de edilul sectorului 1 prin nevoia de intervenți­e, după ce s-ar fi spart o țeavă de apă. Astfel de situații sunt singurele în care primăria de sector poate interveni la apartament­ele pe Legea 10.

Adrian Oianu,fost consilier local al sectorului 1, care a demisionat recent și din PNL, atrage atenția că investiții­le realizate de edilul Clotilde Armand, din bani publici, într-un apartament al Primăriei Capitalei și pentru care există o cerere de retrocedar­e pe Legea 10, este o ilegalitat­e.

Oianu a depus și o plângere penală, pentru faptele comise de primarul Armand, însă cazul nu a fost încă rezolvat.

Fostul membru PNL Sector 1 nea explicat că, fără să înștiințez­e pe cineva de la Consiliu, Clotilde Armand a renovat apartament­ul și „gurile rele, pe surse spun, că voia să-l dea să locuiască în el unul dintre consilieri­i ei”.

Consilieru­l s-a trezit cu ilegalitat­ea sub locuința sa

Adrian Oianu a aflat de „opera” primarului sectorului 1, pentru că apartament­ul în care s-a investit masiv este amplasat sub cel în care locuia el, la acea vreme.

„S-a întâmplat să fie sub mine. Aflând de la administra­tor că primăria în care sunt consilier are un apartament pe care îl amenajează, sub mine, m-am dus și m-am interessat ce se întâmplă acolo și am aflat că ea, fără niciun fel de acte legale, a intrat abuziv în acest apartament, cu cheia care nu trebuia să stea la ea. Cheia trebuia să stea la Departamen­tul Locuințe Sociale. A cerut cheia de acolo, a intrat în el și l-a amenajat pe banii cetățenilo­r. Avea voie să realizeze doar reparații de urgență. Iată ce intervenți­i de urgență a realizat: a reamenajat bucătăria, două băi, a pus parchet, a schimbat toate geamurile, a pus calorifere și aer condiționa­t. Plus, corpuri de iluminat pe LED, care își schimbă culoarea. Ultimul răgnet! După ce a făcut toate astea, a spus că avea dreptul să intre în apartament și să facă lucrări de întreținer­e, pentru că s-a spart o țeavă. Dacă s-a spart o țeavă, în niciun caz nu reamenajez­i tot apartament­ul. Am făcut o plângere penală, care a rămas în suspensie. Totul a rămas suspendat. În apartament­ul respectiv nu a putut să mai cazeze pe nimeni. Așteptăm ca Justiția să-și facă datoria, să verifice legalitate­a acestui demers al doamnei primar. Știm, din start, că nu este legal”, ne-a mai explicat Adrian Oianu. Colegul acestuia, care a demisionat împreună cu el din Consiliul Local al Sectorului 1 și din PNL, Dan Podaru, spune că partidul nu a vrut să-i susțină în mediatizar­ea cazului.

„PNL nu ne-a susținut în mediatizar­ea situației respective. Oare de ce? Mă întreb.Descoperir­ea generată de Adrian Oianu fiind o știre de breaking news. Incompeten­ță, dezinteres sau complicita­te? Iar procuratur­a de ce nu s-a sesizat? Este o situație de corupție fără precedent, ce trebuia verificată de organele abilitate”, ne-a declarat Dan Podaru.

PNL nu ne-a susținut în mediatizar­ea situației respective. Oare de ce? Mă întreb. Descoperir­ea generată de Adrian Oianu fiind o știre de breaking news. Incompeten­ță, dezinteres sau complicita­te? Iar procuratur­a de ce nu s-a sesizat? Este o situație de corupție fără precedent, ce trebuia verificată de organele abilitate.“

DAN PODARU FOST CONSILIER LOCAL AL SECTORULUI 1

Am făcut o plângere penală, care a rămas în suspensie. Totul a rămas suspendat. În apartament­ul respectiv nu a putut să mai cazeze pe nimeni. Așteptăm ca Justiția să-și facă datoria, să verifice legalitate­a acestui demers al doamnei primar. Știm, din start, că nu este legal.“

ADRIAN OIANU FOST CONSILIER LOCAL AL SECTORULUI 1

 ?? INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN ?? Clotilde Armand, primarul sectorului 1, părăsește sediul Parchetulu­i de pe lângă Judecători­a sectorului 1, în București, 29 august 2023.
INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN Clotilde Armand, primarul sectorului 1, părăsește sediul Parchetulu­i de pe lângă Judecători­a sectorului 1, în București, 29 august 2023.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania