Sanatatea de Azi

Cura cu grâu

O bună soluţie pentru a scăpa de toxine este să mănânci doar grâu fiert, în combinaţie cu diferite fructe, legume sau miere.

-

Primul gând care îţi trece prin minte este că grâul îngrașă, după cum o face și pâinea? Nu uita de fibrele pe care le conţine din plin învelișul boabelor de grâu, care contribuie la accelerare­a metabolism­ului.

Monodietă hrănitoare

Este vorba de un regim alimentar care presupune să mănânci un singur fel de aliment pe o durată determinat­ă. De ce grâu? Boabele-i aurii sunt foarte bogate în fibre insolubile, esenţiale pentru buna funcţionar­e a tranzitulu­i intestinal. Primul beneficiu în urma unei asemenea diete va consta în reglarea digestiei și eliminarea toxinelor. Apoi, te vei simţi mai bine, vei arăta mai bine, tenul devenind luminos, vei dormi mai bine. Și, desigur, te vei putea bucura și de o scădere în greutate.

În ce constă dieta

Se lasă la înmuiat pe durata nopţii trei căni cu grâu, dimineaţa se fierbe, se împarte în trei părţi egale, pentru micul dejun, prânz și cină. Când îl mănânci, îl poţi îndulci cu un pic de miere și poţi adăuga banane sau citrice după gust. La fiecare dintre cele trei mese poţi consuma și câte un măr și trei nuci. În funcţie de cât poţi rezista, ţine o asemenea dietă între trei și șapte zile.

DE REŢINUT!

→ Nu urma o dietă atât de restrictiv­ă, fie ea cu grâu sau un alt aliment, dacă ai diabet sau suferi de o altă boală cronică, tulburări intestinal­e sau urmezi un tratament medicament­os.

→ Ideal ar fi să ţii o monodietă doar trei zile, altfel te expui carenţelor de proteine, vitamine și minerale.

Tărâţele de grâu

Când te-ai hotărât să ţii o cură de slăbire, de mare ajutor în acest scop ţi-ar putea fi și tărâţele de grâu, un excelent laxativ natural. Iată cum le-ai putea introduce în meniu chiar și timp de o lună.

VARIANTA I Amestecă două linguri de tărâţe cu un iaurt, o cană de lapte bătut sau sana și consumă-le înainte de masă.

VARIANTA II. Macină tărâţele cu râșniţa de cafea, pentru a obţine o pulbere fină și consumă din ea câte o linguriţă cu puţin lapte înainte sau după masă. Sau adăugată în salate.

VARIANTA III. Pune de cu seară la macerat o lingură de tărâţe într-o cană cu apă călduţă și bea amestecul dimineaţa, cu o oră înainte de micul dejun.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania