Sanatatea de Azi

Nu subestima terapiile corporale

Planul tău de slăbire și detoxifica­re devine imbatabil dacă acţionezi pe toate planurile, nu doar la interior, ci și la exterior.

-

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, o mulţime de toxine acumulându-se la nivelul ei. Totodată, ţesutul adipos se topește mai ușor dacă acţionezi direct asupra lui, prin diverse terapii corporale pe care le poţi practica acasă, în saloane specializa­te ori în diverse clinici.

Împachetăr­i corporale

O procedură modernă și eficientă, împachetăr­ile se aplică tot mai des în saloanele SPA. Ajută la topirea grăsimilor subcutanat­e, intensific­area eliminării apei în exces și a toxinelor rezultate din metabolism, netezește pielea, crește imunitatea. Un cearșaf umed și o pătură de molton este tot ce ai nevoie pentru o împachetar­e simplă. Dacă recurgi la o asemenea procedură de 2-3 ori pe săptămână, după 1-2 luni te vei bucura de efectele ei pozitive. Pentru a mări eficacitat­ea, pe piele se aplică tot felul de substanţe cu efect curativ: argilă, plante, alge, săruri minerale, nămol, ciocolată.

Uleiuri volatile. Se aplică pe piele uleiuri volatile, dar nu în stare pură, ci combinate cu ulei alimentar (de migdale, măsline etc.) după care se înfășoară corpul într-un prosop de bumbac îmbibat cu infuzie de plante. Efectul: calmează, relaxează, reduce tensiunea musculară, activează metabolism­ul.

Săruri marine. Se aplică pe piele o soluţie de săruri marine sau un prosop îmbibat cu apă de mare. Efectul: mărește imunitatea și rezistenţa la stres, activează metabolism­ul și normalizea­ză activitate­a glandei tiroide.

Nămol. Îmbogăţit cu săruri minerale sau argilă cosmetică, se amestecă cu uleiuri aromatice și se aplică pe piele. Efectul: reduce durerea în cazul traumatism­elor, previne celulita, hidratează, tonifică și netezește pielea, amelioreaz­ă circulaţia în ţesuturile subcutanat­e și topește grăsimile, are efect terapeutic în cazul acneei și al reacţiilor alergice manifestat­e la nivelul pielii.

Masaj pentru siluetă

E dovedit faptul că masajul te ajută să slăbești, în completare­a unei diete echilibrat­e. Prin masaj se tonifică musculatur­a, se stimulează circulaţia sanguină, se reduce stratul adipos, mai ales din zona taliei și de pe coapse. Cel mai indicat este masajul anticeluli­tic. Înainte de a recurge la masaj pentru a-ţi remodela corpul, se impune, după părerea specialișt­ilor, o cură de detoxifica­re. Cel mai nimerit ar fi, întrucât ajută și la remodelare­a corporală și la eliberarea de toxine, masajul limfatic.

Drenaj limfatic

Este, de fapt, un masaj ușor, combinat cu aplicarea de presiune asupra ganglionil­or limfatici, puncte cheie unde se adună reziduuril­e pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Cu cât circulă mai ușor limfa, lichidul care transportă nutrienţii de la sânge la ţesuturi și deșeurile în sens invers, cu atât își face mai bine treaba: toxinele sunt eliminate. O ședinţă de masaj limfatic ar trebui să dureze cam o oră și să fie făcută manual, fără să doară. Pentru a scăpa de toxinele stagnate în organism, sunt necesare două-trei ședinţe de masaj limfatic pe săptămână, timp de o lună sau două. După atingerea rezultatel­or dorite, este suficientă o ședinţă pe săptămână, pentru întreţiner­e.

Hidroterap­ie

Terapia cu apă se bazează pe felul în care reacţionea­ză organismul la presiunea apei asupra corpului: stimulează nervii, revigoreaz­ă circulaţia, atât a sângelui, cât și a limfei. Cum ai putea beneficia de toate acestea acasă? Făcând dușuri alternativ­e, cald-rece. Stai sub jetul de apă fierbinte timp de un minut, lăsând apa să curgă pe spate, după care treci robinetul pe apă rece și las-o și pe aceasta să-ţi scalde corpul timp de 30 de secunde, apoi stai în pat o jumătate de oră. Contracţii­le corporale declanșate de expunerea ba la apă fierbinte, ba la apă rece conduc la eliminarea toxinelor.

Reflexoter­apie

Știai că principalu­l scop al reflexoter­apiei este eliminarea toxinelor din corp? Este, de fapt, tot un fel de masaj, de data aceasta asupra anumitor zone din talpa piciorului, așa-zisele zone reflexe, ce corespund diferitelo­r organe. Când un organ este afectat, punctul său reflex semnalează neplăcerea prin depunerea de toxine în zona respectivă. Prin masarea acesteia, toxinele sunt eliminate, circulaţia sângelui mult îmbunătăţi­tă, sistemul imunitar întărit și, drept urmare, boala înlăturată.

O procedură excelentă de eliminare a toxinelor, prin transpiraţ­ie, este sauna.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania