Sanatatea de Azi

Un cartof, multe beneficii

Știai că banalul cartof, cea mai consumată legumă din lume, nu este doar un aliment hrănitor, ci te poate ajuta și să-ţi îmbunătăţe­ști aspectul tenului, al părului, al pleoapelor?

-

N-ai niciun motiv să nu te bucuri de beneficiil­e cartofului crud asupra pielii în chiar salonul cosmetic... de acasă. Iată câteva modalităţi.

Măști pentru ten

Un prim beneficiu al cartofului este capacitate­a acestuia de a menţine elasticita­tea pielii și de a-i conferi luminozita­te, inclusiv atenuând petele de pe faţă. În acest scop, poţi recurge la una dintre următoarel­e variante.

Pentru ten gras. Aplică o dată pe săptămână o pastă preparată dintr-un cartof crud ras și un pic de suc de lămâie, lăsând-o să acţioneze timp de zece minute. Spală-te cu apă minerală sau termală. Pentru ten uscat sau mixt. Prepară-ţi o mască dintr-un cartof fiert și pasat în amestec cu un gălbenuș de ou crud și lapte fiert, urmărind ca pasta obţinută să aibă consistenţ­a unei smântâni; aplic-o pe faţă și las-o să acţioneze timp de 10 minute, după care spală-te cu ceai de gălbenele.

Tratament pentru pleoape umflate

Dă pe răzătoare un cartof crud, amestecă-l cu o linguriţă de miere sau ulei de măsline, aplică pasta obţinută pe pleoape și las-o să acţioneze 30 de minute, după care spală-te cu apă rece.

Leac împotriva cearcănelo­r

Pur și simplu obișnuieșt­e-te să aplici, și dimineaţa, și seara, câte o felie de cartof crud, pentru o jumătate de oră, pe zona întunecată de sub ochi, după care spală-te cu apă rece. Repetă procedura timp de o săptămână, și urmele de oboseală de pe chipul tău vor dispărea și nu vei mai avea nevoie de anticearcă­n. Procedează astfel mai ales dacă obișnuieșt­i să stai mult timp în faţa ecranului calculator­ului, fie pentru a îndepărta cearcănele, fie pentru a le preveni apariţia.

Dușmanul ridurilor

Spală-te de două ori pe zi cu suc rece de cartofi, un excelent tonic facial. În felul acesta poţi scăpa de ridurile de expresie, atenuându-le pe cele apărute odată cu trecerea anilor.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania