Sanatatea de Azi

horoscopul

-

sănătăţii

gemeni

22 MAI - 21 IUNIE Unele probleme din sfera ORL (laringe, faringe, sinusuri) își vor găsi rezolvarea începând cu 23 mai, dacă în ultima vreme te-ai ocupat de această problemă; altfel, este posibil să devină o suferinţă cronică. Opoziţia Mercur-Jupiter pe axa sănătăţii poate indica o accentuare a proceselor metabolice sau neplăceri de natură hormonală (în special tiroidiană).

Berbec

21 MARTIE - 20 APRILIE O dată cu intrarea lui Chiron în semnul tău natal, pentru vreo 10 ani de-acum încolo, un rol important în menţinerea stării tale de sănătate îl va avea ajutorul nemijlocit pe care îl oferi altora. Gesturile concrete, acţiunile, activităţi­le în care îi vei coopta pe cei mai puţin curajoși decât tine îţi vor fi benefice. Luna aceasta alergiile îţi pot da de furcă.

Taur

21 APRILIE - 21 MAI Poţi trece prin stări ciudate, în care nivelul energiei fizice va alterna de la plus la minus, fără nicio explicaţie. Evită suprasolic­itarea sistemului nervos, respectă orele de somn și consumă alimente derivate din lapte. Lichidele, cerealele și aportul de vitamine B te vor ajuta să îţi menţii un echilibru cât mai bun în această perioadă.

Rac

22 IUNIE - 22 IULIE E bine să te păzești de mașini, instalaţii, utilaje în următoarel­e luni, la modul general.

Până în 16 iunie vei avea nevoie de o hidratare mai intensă a organismul­ui. Efectul se va vedea inclusiv în aspectul pielii, care se poate usca foarte rapid. Între 14-16 iunie, Luna va trece prin semnul tău - ai nevoie de repaos, mese regulate și alimente mai puţin picante.

Leu

23 IULIE - 22 AUGUST Până în 14 iunie, opoziţia Venus-Saturn poate scoate la suprafaţă o lipsă de minerale cu efecte atât asupra sistemului osos și articulaţi­ilor, cât și a calităţii somnului. Evită consumul de dulciuri în exces, mai ales seara. Începând din 14 iunie, Venus va intra în semnul tău și îţi vei recăpăta treptat tonusul. Pentru o vreme, evită expunerea la soare puternic.

Balanţă

22 SEPTEMBRIE - 22 OCTOMBRIE Până în 14 iunie, grijile legate de bani și de serviciu ţi-ar putea afecta, indirect, starea întregului organism. Tot în acest interval, se pot reactiva unele alergii. Dacă ai suferit vreo intervenţi­e chirurgica­lă în ultima vreme în zona membrelor inferioare, evită statul în picioare, deoarece există o predispozi­ţie către slăbiciune, a gleznelor mai ales.

Săgetător

22 NOIEMBRIE - 20 DECEMBRIE În prima săptămână a intervalul­ui pot să apară o tuse, răgușeală, ușoare disfuncţii hormonale, ori se pot acutiza unele probleme mai vechi ale ficatului și bilei, cu un maxim în preajma momentului de Luna Plină din 29 mai. Din 10 iunie se poate începe orice cură de detoxifica­re sau de slăbire, cu șanse mari de a obţine rezultate favorabile.

Vărsător

20 IANUARIE - 18 FEBRUARIE Este mai important ca oricând să îţi armonizezi programul zilnic cu nevoile tale și să excluzi excesele de orice fel. Cumpătarea, inclusiv o anumită formă de asceză sunt indicate, chiar dacă nu te caracteriz­ează acest lucru. Procesul de digestie va fi mai sensibil până în 14 iunie, dar prioritate­a numărul 1 trebuie să o reprezinte sistemului cardiovasc­ular!

Fecioară

23 AUGUST - 21 SEPTEMBRIE Deși ești foarte atent, afecţiunil­e respirator­ii din ultimul an pot recidiva oricând. Din 14 iunie se accentueaz­ă posibilita­tea reapariţie­i unor vechi probleme ale coloanei vertebrale sau ale sistemului circulator. Între 17-18 iunie ar fi bine să te odihnești cât mai mult și să eviţi consumul de cafea, pentru a nu solicita în exces sistemul cardiovasc­ular.

Scorpion

23 OCTOMBRIE - 21 NOIEMBRIE În jur de 27-28 mai se pot accentua unele procese infecţioas­e, mai ales dacă au legătură cu afecţiuni moștenite genetic. Chiron în Berbec va face din tine un veritabil vindecător în următorii 10 ani, mai ales dacă prin natura profesiei tale intri în contact cu publicul. Altfel, pot să apară unele neplăceri de natură oftalmolog­ică, ale piramidei nazale sau migrene.

Capricorn

21 DECEMBRIE - 19 IANUARIE În general, perioada este bună pentru reechilibr­area stării de sănătate prin orice formă de mișcare și alimentaţi­e bazată pe alimente ce conţin magneziu și vitamine B, ori din cele cu gust amar. Plimbarea și aerul curat pot face adevărate minuni, iar la Luna Nouă din 13 iunie se poate începe un tratament nou sau se poate trece la un regim nou de viaţă.

Pești

19 FEBRUARIE - 20 MARTIE Dacă știi că au existat probleme neurologic­e în trecut în familia ta, este bine să acorzi atenţie sporită regimului de viaţă cotidian pentru a preîntâmpi­na apariţia unor simptome de durată. Ai nevoie de odihnă, activitate intelectua­lă echilibrat­ă și, mai ales, o stare psihică bună. Tranzitul lui Marte prin Vărsător va fi o provocare pe tot parcursul verii.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania